Јована Прековић најуспјешнији спортиста Министарства одбране Србије

Срна
Јована Прековић најуспјешнији спортиста Министарства одбране Србије

БЕОГРАД - Каратисткиња и олимпијска шампионка Јована Прековић награђена је признањем најуспјешнијег спортисте Министарства одбране и Војске Србије у 2021. години.

Награду Прековићевој, припадници Спортске јединице Министарства одбране Србије, која је прошле године освојила злато на Олимпијским играма у Токију, уручио је ресорни министар Небојша Стефановић на свечаности у Великој ратној сали Старог генералштаба.

Стефановић је награду за најбољу спортску екипу додијелио тиму Војне полиције, који је побиједио на међународном такмичењу "Чувар реда", саопштило је Министарство одбране Србије.

Признања за допринос јачању угледа Министарства одбране и Војске Србије у свијету кроз врхунско спортско достигнуће у протеклој години додијељена су и војним спортистима Тијани Богдановић, Александру Кукољу, Невени Јовановић, Ањи Обрадовић, Јасмини Миловановић и Луки Милошевићу.

Стефановић је истакао да се српски народ поноси резултатима војних спортиста и да очекује да они инспиришу и неке нове младе људе да постану шампиони.

"У претходних годину дана имали смо прилику да нас Јована обрадује на најлепши могући начин. Осим тога што је освојила златну медаљу, остаће забележено да је прва златна медаља у историји у овој дисциплини на олимпијским играма припала девојци која је дошла из Србије, из нашег Министарства и на то смо посебно поносни", рекао је Стефановић.

Он је борбу Тијане Богдановић, која је са Олимпијаде у Токију донијела бронзу, у таеквондоу, оцијенио као најдраматичнију коју је имао прилику да посматра на Олимпијским играма.

Осталим олимпијцима из Спортске јединице Министарства одбране, Стефановић је поручио да сви цијене њихове резултате, без обзира на то што нису освојили олимпијске медаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана