Јосип Панџа, тренер кошаркаша Будућности БН: Морамо остати тихи и скромни

Милан Зубовић
Јосип Панџа, тренер кошаркаша Будућности БН: Морамо остати тихи и скромни

БИЈЕЉИНА - Побједе су заштитни знак кошаркаша Будућности БН ове сезоне. Екипа из Бијељине везала их је 12, укупно уписала 16, па са првог мјеста табеле дочекује посљедња три кола лигашког дијела такмичења.

Са скором 16-3 осигурали су наступ у плеј-офу у Првој лиги Српске, за који се, поред њих, још боре Славија (15-4), Дрина Принцип (13-6), Приједор Спартак (13-6) и Рогатица (13-6). Тренер Јосип Панџа преузео је екипу од Дарија Чојића почетком децембра прошле године и од тада још није осјетио горчину пораза.

- Ових 12 побједа у низу дјелују заиста добро. Растемо кошаркашки, игра напредује, имамо добру атмосферу и најбољи ростер у лиги. Побједе годе, али морамо остати тихи и скромни. Низ побједа дјелује сјајно када га неко погледа са стране, али смо неке утакмице добили доста тешко - истакао је Панџа.

Амбиције клуба још раније су јасно истакнуте и односе се на улазак у Лигу БиХ, гдје Панџа већ има искуства, пошто је водио Какањ, Слободу и Челик, из којег је управо стигао у Бијељину након што је зенички клуб иступио из лиге.

- Први смо фаворити и искључиви нам је циљ да уђемо у Лигу БиХ. Не бјежимо од те улоге и на полусезони смо довели два озбиљна играча, тако да сада имамо скуп искуства и младости. Тренер Дарио, који је радио прије мене, оставио је сјајну екипу. Млади играчи имају потенцијала, тако да је задовољство радити са њима и за сада је све како треба - рекао је Панџа.

Наредно коло доноси им гостовање Варди ХЕ у Вишеграду, послије чега ће угостити “фењераша” Козару, а у посљедњем ће одиграти дерби са Славијом.

- Покушавам да не размишљам толико унапријед, фокусирани смо на гостовање у Вишеграду. Имали смо јако тешку утакмицу са Вардом у првом дијелу сезоне на нашем терену, тако да много цијеним тај клуб који има историју. Имају три озбиљна играча у екипи, тако да својим момцима не дозвољавам опуштање и морају бити фокусирани на игру, јер никога не можете побиједити без пуно интензитета - нагласио је Панџа.

Без жеља у плеј-офу

С обзиром на форму треба очекивати да Будућност у наредна три меча потврди прво мјесто на табели, али Панџа нема жеља у плеј-офу када су у питању противници.

- Пет екипа бори се за четири мјеста. Свака од њих је незгодна и сваку респектујем, тако да немам жељу против кога бих играо или кога бих избјегао. Ако смо здрави, ми ћемо се питати за много тога јер имамо јачи ростер - казао је Панџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана