Још један сјајан резултат Музаферије, овога пута у супервелеслалому

ГС
Још један сјајан резултат Музаферије, овога пута у супервелеслалому

Након што је јуче исписала историју скијања у БиХ освајањем четвртог мјеста у спусту, Елведина Музаферија је данас у Кран Монтани (Швајцарска) заузела је сјајно 16. мјесто у дисципли супервелеслалом.

Овај пут није имала идеалан стартан број као јуче (28), него је кренула као 46. старта, али то је није спријечило да одвезе још једну сјајну трку по тешким условима на стази. Тако је освојила нова бодове у Свјетском купу и показала да спада у сами врх свјетског скијања. Имала је врије 1:18,01, што је секунду и 49 стотинки спорије од побједнице.

Тако је најбоља скијашица из БиХ закључила феноменална три дана у овом швајцарском зимовалишту. У петак је у спусту заузела 18. мјесто, а дан касније била четврта када јој је подијум измакао за само 11 стотинки. Музаферија се налази међу 25 најбољих спусташица свијета, што значи да ће наступити и на завршном такмичењу у Залбаху. Тренутно је 23. спусташица свијета са 69 бодова.

Иначе, данас је у трци Супер Џија славила Аустријанка Стефани Вениер (1:16.52), Друга је била Федерика Брињоне (+00,4) , а трећа Марта Басино (+0,15).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана