Још четворица рукометаша Србије заражено короном

Танјуг
Foto: pixabay

СТАРА ПАЗОВА - Нова четири позитивна случаја заразе корона вирусом потврђена су на редовном тестирању рукометне репрезентације Србије, саопштио је Рукометни савез Србије.

Рукометаши се налазе на завршним припремама за Европско првенство, које је на програму од 13. до 30. јануара у Словачкој и Мађарској, а позитивне налазе су добила четворица играча Стеван Сретеновић, Илија Абутовић, Драган Пешмалбек и Немања Зеленовћ.

"Сви чланови националне селекције су у добром опшем стању са благим симптомима вируса", наводи се у саопштењу.

Јуче је саопштено да шест чланова репрезентације Србије позитивно, међу којима су селетор Тони Ðерона и два играча Владимир Цупара и Богдан Радивојевић.

Додаје се да је Здравствена комисија Рукометног савеза Србије, на челу са др Дејаном Станојевићем активно је укључена у организацију начина рада и тренажних активности рукометне репрезентације Србије сходно новим околностима.

"Тренажни процес наше селекције је обустављен у току данашњег дана до комплетних контрола којима ће бити подвргнути играчи и чланови стручног штаба. У наредним данима у консултацијама са Европском рукометном федерацијом, Министарством здравља и Институтом за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ биће оформљен план наставка и реализације припрема  рукометне репрезентације", додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана