Јокићу је од рекорда и плеј-офа важније што је постао стриц

Танјуг
Foto: Агенције

Никола Јокић у ноћи између четвртка и петка одвео је Денвер у плеј-оф, постао је нови рекордер НБА лиге, али је њему важније што је постао стриц – његов рођени брат добио је ћерку.

"Хвала на честиткама, мислим да је то важније – да се породица шири, да се увећава и да се множи", рекао је Јокић у разговору са Александром Жигићем.

Јокић је упркос повреди главе водио Нагетсе до побједе над Мемфисом 122:109 којом је обезбјеђен директан пласман у плеј-оф.

Никола је поново одиграо маестрално и за 35 минута на паркету постигао 35 поена (16/24 из игре), имао 16 скокова и шест асистенција. Поред тога забиљежио је чак четири украдене лопте и једну блокаду.

"Сјајна утакмица за нас, остварили смо пласман у плеј-оф и ове године, четврти пут узастопце. Победили смо екипу која је три пута била боља од нас. Јесте да им фали неколико играча, али фали и нама што увек кажем, тако да не обраћам пажњу ко не игра, већ ко игра", закључио је Јокић за РТС.

Нестварну сезону крунисао је новим рекордом, пошто је постао први играч у историји најјаче лиге свијета који је у регуларном дијелу имао најмање 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.

По изласку из игре добио је велике овације од навијача у "Бол арени" који су узвикивали "МVP".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана