Јокића дирнула подршка Срба у Кливленду VIDEO

ГС
Foto: Танјуг/АП

Денвер Нагетси су успјели да дођу до побједе против Кливленд Кавалирса 115:109 на тешком гостовању, а на терену их је предводио ко други него Никола Јокић.

Српски центар је остварио нови трипл-дабл пошто је утакмицу завршио са 24 поена, уз 18 скокова и 13 асистенција, уз сјајних 8/13 из игре и стопостотан учинак са линије пенала и за три поена.

Он је по завршетку меча похвалио ривала, наводи Спортал.

Веома су талентован тим, чак и без одсутног Рубија имају добре центре и знају како да погоде. Веома сам срећан што смо нашли начин да их побиједимо – казао је и додао да је за побједу била пресудна добра одбрана:

– Посебно у посљедњој четвртини, мислим да смо дозволили само 21 поен… Да, 18 поена. Ту се истакао Колдвел Поуп који читаву утакмицу одиграо добро, посебно ту посљедњу дионицу. Погодио је неке тешке шутеве или само био ту на терену и чинио ситуацију за нас лагодном. Због тога смо побиједили.

Поменуо је и Евана Моблиа, који је у прве три четвртине био незаустављив.

– Скупљали смо у рекету константно, нису успијевали да шутирају толико добро током читавог меча па смо им давали простора. Он је веома посебан играч, има дуге руке и зна шта ради у тим случајевима, веома је брз и има мекану руку. Ипак, нашли смо начина да га зауставимо.

Није на конференцији могло да прође без питања о његовим сународницима, који су и овај пут у Кливленду били подршка центру, а он је истакао да је поносан због тога и због чињенице да су били доминантни у хали.

– Наравно да јесам. Сваки пут када дођем овдје, људи играју наше коло у нашим тадиционалној одјећи. Веома ми је драго када чујем српски језик, наше заставе, дресове… То је увијек лијепо.

Док су неки одмарали протеклог викенда, за Николу није било паузе јер је био дио Ол-стар викенда.

– Не, не осјећам да су ми се напуниле батерије. Нисам имао много времена за одмор, али сам се навикао. И ментално и физички је то тако, можда је ментално напорније зато што знате да сте могли да имате три-четири дана слободна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана