Јокић: Није готово

ГС
Foto: Танјуг

Кошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић не губи наду након што је његов тим уписао и трећи пораз у првој рунди плеј-офа против Голден Стејта.

На конференцији за медије послије меча је упитан која је његова порука саиграчима.

"Да није готово. Докле год се будемо трудили као данас све ће бити добро. Они су добар тим, али смо ми показали да можемо да играмо са њима", изјавио је Јокић.

Говорио је и о самом мечу.

"Били смо агресивни. Они су талентована екипа која погађа своје шутеве. Знају да играју заједно. Ми смо на крају имали лошу шутерску селекцију и неколико изгубљених лопти. Они су убацили 18 тројки и у просјеку биљеже 16-17 тројки у овој серији. То је њихово оружје. Веома их је тешко чувати. Имају три, заправо четири сјајна поентера и остале који прихватају своју ролу. Зато су освајали титуле", сматра Јокић.

Трећи сусрет је донио више неизвјесности него претходна два.

"То је плеј-оф, нормално је. Обје екипе покушавају да побиједе. Били смо близу и нисмо побиједили. Била је интересантна утакмица, не као двије прије тога", каже Јокић.

Нагетси су знали да направе сјајне преокрете, нарочито у популарном "мјехуру". Међутим, екипе које су у плеј-офу НБА лиге губиле са 3:0 имају скор 0/143.

"Имали смо неколико сјајних повратака. Играли смо ослобођено, али не знам зашто нисмо тако играли до сада. Они су фаворити, тако да не знам зашто није било тако од прве утакмице. Све је могуће", рекао је Јокић.

Говорио је и о Дрејмонду Грину који му у дефанзиви задаје проблеме.

"Он је сјајан играч. Зна покрете. Зна како да игра кроз контакт, агресиван је. Урадили су сјајан посао, не само са њим, већ када су се свих петорица на паркету. Он је њихов лидер у одбрани и рецимо мозак у нападу. Проналази саиграче, поставља блокове и наравно да има Карија, Томпсона и Пула, али их он чини јединственим. Он је нижи и његови су кукови нижи па му је лакше да ме изгура", објаснио је Јокић.

Све вријеме је истицао да је меч, упркос поразу, био занимљив, преноси Б92.

"Била је интересантна утакмица. Борили смо се, били смо доста агресивнији него у претходне двије утакмице. Сјајно смо шутирали, скакали и асистирали. Имали смо ритам, али и 17 изгубљених лопти... Они су били у оваквим ситуацијама и знају како да ријеше те битне лопте и битне минуте. Ово је још један наук за нас", закључио је Јокић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана