Јокић на ивици трипл-дабла у побједи Денвера над Сакраментом

ГС
Foto: Танјуг/АП

Денвер нагетси су у неизвјесном мечу ипак успјели да савладају екипу Сакраменто кингса 95:92, а Никола Јокић је за 37 минута на паркету уписао 20 поена уз 9 скокова и 11 асистенција са 70% шута из игре (7/10).

Сакраменто је много боље отворио меч. Већ након прве четвртине Кингси су водили са 32:20. Агресивна игра на обје стране терена помало је изненадила изабранике Мајка Мелоуна па је њихов ривал брзом игром из транзиције стизао до лаких поена.

Друга четвртина донијела је мало другачије стање на паркету, јасно је била видљива разлика у квалитету двије екипе, ипак 27:24 побједа Денвера у овој дионици донијела је екипи само мало комфорнијих минус седам на полувремену.

Након великог одмора, Нагетси су заиграли још боље. Тим Мајка Мелоуна је умјесто узимања великог броја шутева за три, што је радио ривал играо нападе на дуге посједе који су често резуртурали асистенцијом Николе Јокића и лаким поенима за два.

У посљедњој деоници Нагетсима је прорадио и шут за три поена те су како се меч приводио крају имали све већу предност а и сигурност у игри.

Мајкл Портер је постигао 30 поена, 25 је додао Џамал Мари.

У екипи Сакрамента, Деарон Фокс је био најбољи са 26 поена, Кевин Уертер је додао 21. 

Денвер је након овог кола први у Западној конференцији са 22 побједе уз 11 пораза. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана