"Јокић је бољи сада, него када је био МВП"

Б92
Foto: Архива

Никола Јокић био је главна тема најновијег "Рингер" подкаста.

Водитељ је изнио низ похвала на рачун српског центра, за којег сматра да тренутно пружа боље партије него прошле сезоне, када је био МВП НБА лиге.

Јокић у новој сезони просјечно убацује 26,6 поена, те биљежи 13,6 скокова и 7,5 асистенција.

"Никола Јокић је један од најталентованијих офанзивних центара у историји. Постиже поене ’изнутра’, користећи пируете и ’цимања’ противника. Има неодбрањиве шутеве и убацује скоро 40 одсто тројки. Не постоји човјек који више користи мозак и креативност, ’манипулише’ кретање противничких дефанзиваца. Јокић је бог пасова, а одбрана му је много боља него када је играо у Србији. Након освајања МВП титуле 2021, Јокић игра најбољу кошарку у животу, али и одбрану", каже се у "Рингер" подкасту.

Нарочито се хвали Јокићева одбрана.

"Јокић није изгубио снагу и много боље брани пик ен рол, флуидније, баш као што то ради када полаже. Јокић је добру игру у нападу пренио и на одбрану. Он сада унапријед зна шта ће противник урадити, руке му брже раде. Јокић је одувијек имао врхунску координацију, али сада је у најбољој кондицији у животу. Он је комбинује са искуством и знањем. Све то га сврстава у најпродуктивније дефанзивце Нагетса. Јокић има исту нападачку продуктивност као што је имао у МВП сезони, тако да она изгледа још импресивније, пошто на терену нема Мареја и Портера. Јокић Нагетсе одржава у животу у нападу и у одбрани. Јокић је на путу да стекне ’ол-тајм''статус".

Јокић ће на терен поново у суботу од 1.30, када Денвер буде гостовао Атланти

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана