Јокић исписао историју без капи зноја

Агенције
Јокић исписао историју без капи зноја

Никола Јокић је исписао историју, датумом рођења. Он је постао први кошаркаш у историји који је био стартер на рођендан, напунио је 28 година.

Највећи фаворит за нову МВП титулу је одиграо двадесетак минута, шутнуо четири пута, четири поена, пет скокова, шест асистенција. Играо је, као и Дончић, у Леброном тиму, Лука такође није био посебно заинтересован, четири поена, пет асистенција.

Заустављена је доминација Леброна Џејмса на Ол-Стару, његов тим је изгубио. За то се побринуо Џејсон Тејтум. Звијезда Бостона је убацио 55 поенам освојио наравно МВП титулу меча, а Јанисов тим је славио 184:175.

У трећој четвртини Тејтум је дао 27 поена, што је такође рекорд поена за једну четвртину. Када су капитени бирали играче Адетокумбов први пик био је баш Тејтум и испоставило се да је то кључ за побједу.

Иначе, до сада је Ол-Стар рекорд држао Ентони Дејвис. Он је убацио 52 поена.

Тејтум је уз 55 кошева, имао 10 скокова и 6 асистенција, шут 22 од 31. Ово је како рекосмо први пораз Леброна у капитенској улози у шест мечева. Адетокумбо је ето стигао до побједе први пут у три меча. 

Донован Мичел је убацио 40 поена за Јанисову екипу, Лилард 26, укључујући и побједоносни кош. Лилард, подсјетимо носи и награду за најбољег тројкаша.

На другој страни још један играч Бостона сјајан, у Леброновом тиму истакао се Џејлен Браун са 35 поена и 14 скокова, наравно да је Брон бирао Кајрија који је убацио 32 поена, имао 15 асистенција, Ембид се као и обично трудио, 32 поена. 

Јанис је играо тек двадесетак секунди, повређен је, закуцао је на почетку, направио фаул, отишао на клупу. Леброн Џејмс је одиграо полувријеме, убацио 13 поена.

Прошле године је меч преношен у 215 земаља, ове у 214, без Русије. Наредни домаћин је Индијанаполис, са "закашњењем" од три године, требало је да буду домаћини 2021. али је тада због короне догађај пренесен у Атланту и сама утакмица и догађаји око ње су били примјерени здравственој ситуацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана