Јокић блокадом у посљедњој секунди утишао Торонто

ГС
Јокић блокадом у посљедњој секунди утишао Торонто

ТОРОНТ - Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић показао је још једном зашто је први фаворит за МВП признање и ове сезоне у НБА лиги. Јокић је предводио Денвер до новог тријумфа, овога пута у Торонту, а у посљедњој секунди га је сачувао фантастичном блокадом, за коначних 110:109.

Јокић је послије промашене тројке Фреда Ванвлита и офанзивног скока Оџија Анунобија, фантастично реаговао и снажном рампом спријечио Британца да погоди за побједу Репторса, преноси РТС.

Јокићу је то била друга блокада на утакмици, а укупно трећа у посљедњих годину којом је одлучио побједника неке утакмице.

Младић из Сомбора се тако искупио за два промашена слободна бацања на 12 секунди прије краја, иако је до тада био најбољи појединац Нагетса и човјек који је донио преокрет у "Скотијабенк арени".

Дуел у највећем граду Канаде био је веома неизвјестан и екипе су се мијењале у вођству.

Међутим, у посљедњој дионици Торонто је био тај на чијој страни је била предност и који је био ближи побједи.

Средином посљедњег периода екипа Мајка Мелоуна са вратила, важну улогу одиграли су Факундо Кампацо и Вил Бартон, али је поново Јокић био тај који је носио свој тим. Одржавао је предност, да би у самом финишу имао прилику да потврди побједу.

Прошлогодишњи МВП регуларног дијела сезоне на паркету је провео укупно 36 минута и за то вријеме постигао 28 поена (10/16 из игре), уз 15 скокова и шест асистенција.

Пратио га је Џеф Грин са 19 поена, док је Ерон Гордон додао 13.

На другој страни, најефикаснији је био Сијакам са 35 поена (16/22 из игре), 10 ухваћених лопти и седам успјешних додавања, а одличну партију пружио је и Ванвлит (25 поена и по пет скокова и асистенција).

Денвер је задржао шесту позицију на табели Западне конференције са 31 побједом и 25 пораза, док су Репторси такође шести, али на Истоку, са скором 31-24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана