Рукометаши из Српске ослонци репрезентације Србије

Д.Д.
Рукометаши из Српске ослонци репрезентације Србије

БЕОГРАД - Рукометна конекција Србије и Републике Српске служи за понос - како кроз традиционални Свесрпски Куп, тако и кроз талентоване момке који долазе са друге стране Дрине и Саве у редове најбољих српских рукометних селекција.

Послије Милоша Коса који је одавно скренуо пажњу на себе и који одличним партијама у Лиги шампиона показује сву раскош свог талента, у центар пажње доспио је и млади пивот, Семберац, Марко Јевтић.

Родом из Бијељине, до Шпаније (Бидасоа) пут је пронашао преко шабачке Металопластике, али са циљем да постане стандардни сениорски репрезентативац Србије и у томе је успио.

-Велика ми је част што сам добио прилику да будем дио ове екипе по први пут. Ово је остварење сна.  Изузетно су ме прихватили, тренирало смо вриједно и сада нам остаје да што боље одиграмо наредна два меча са Словенијом. Надам се да ћемо се у јануару опет видјети, започиње кроз скривени осмијех млади пивот.

Рукомет у Републици Српској није на завидном нивоу, али талената не фали.

-То што смо Милош Кос и ја овдје је велика ствар за Републику Српску. Тешко је истаћи се кроз клубове који су тамо због тога што улагања готово да ни не постоје, али оваквим примјерима то би могло да се промијени. Посебно је важно да се млади и талентовани играчи не одричу рукомета због тога што немају квалитетне услове за напредовање- додао је Јевтић

Ову годину ће млади Семберац да памти по добру. Направио је сјајан трансфер у Шпанију гдје ће стећи неопходно искуство играња на високом нивоу и у веома јакој конкуренцији.

-До скоро сам био дио домаћег првенства  Србије и у таквој конкуренцији скренуо сам пажњу на себе и прије одласка у Шпанију и то само зато што сам свему приступио из перспективе да се посвећен рад исплати. Треба бити стрпљив, али и очекивати и вјеровати у позив ако знаш колико се трудиш да до овога дођеш. То што ћу имати прилику да дебитујем је круна рада, а подстрек велики то што ме је Тони Ђерона као један изврстан тренер изабрао. Сви знамо на колико он детаља обраћа пажњу, није само статистика важна, важно је да си поуздан у одбрани поред тога што дајеш голове не би ли се нашао у овој групи са Марсом, Драганом и Луком- додао је сјајни пивот.

Када Агинагалде позове, нема пуно размишљања па је и пивот брзо одлучио на прелазак у Шпанију.

-На тренутак сам се замислио када је стигао позив да ли је можда рано да идем у иностранство, али када је са друге стране један од најбољих на твојој позицији икада, то је прилика која се не пропушта. Супер сам се уклопио, темпераментом смо слични, док ми у погледу физичких предиспозиција ништа не недостаје да бих био конкурентан. На мени је само да радим да будем што бољи. Имам прилику да се покажем у граду гдје су српски рукометаши оставили сјајан траг и да наставим њиховим стазама. Они заиста воле рукомет, цијене борбу и сад је све на мени- рекао је на крају

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана