Јелена Јанковић оперисана у Београду

ГС
Јелена Јанковић оперисана у Београду

Јелена Јанковић, легендарна српска тенисерка и некада прва играчица WТА листе, доживјела је тешку повреду на једној егзибицији.

Појавила се на турниру легенди у Луксембургу (након што је раније ове године играла на Вимблдону), а када је хтјела да врати један дроп шот који је одиграла Данијела Хантухова – само је вриснула.

Патика јој је запела за бетон и након снимања је утврђено да је покидала ахилову тетиву, преноси Нова.

Организатори су јој наводно обезбиједили приватни авион и одмах је пребачена за Београд, гдје је у недељу оперисана.

Јанковић никада није објавила званични крај, али је свима било јасно да је нећемо гледати након УС Опен 2017. године.

Појавила се на Адриа туру током 2020. године када је и даље тврдила да се није пензионисала, а онда је на Вимблону ове године први пут говорила нешто више о томе.

"Напрасно сам се повукла јер нисам стварно знала ситуација са мојом повредом. Нисам знала колико ће то да траје и шта ће се дешавати, па сам оставила врата отворена и годину и по дана после престанка, после последњег меча на УС Опену после Квитове ја сам била у боловима, нисам могла да функционишем. Како је време одмицало није било потребно да говорим било шта, помирила сам се са судбином да не могу да се такмичим и да играм професионални тенис. Мени је здравље приоритет, поготово сада када имам дете и њој сам потребна", рекла је недавно Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана