Један од најпознатијих стадиона на свијету могао би да оде у историју

ГС
Foto: Агенције

Манчестер јунајтед има огромних проблема. Резултати су лоши, играчки кадар неубједљив и углавном стар, немају ријешено питање тренера, али изгледа да је сада највећи проблем стадион!

Британски таблоид "Дејли Мејл" објавио је интересантну информацију да Манчестер јунајтед разматра најрадикалнију промјену када је култни стадион у питању. Наводи се да је Олд Трафорд у најлошијем стању у поређењу са стадионима осталих најјачих клубова, па су због тога спремни да преузму кораке које нико није очекивао.

Амерички власници Манчестер јунајтеда разматрају чак и потпуно рушење Олд Трафорда и изградњу новог и модернијег стадиона, али је право питање да ли ће на то пристати навијачи "црвених ђавола".

Олд Трафорд је други највећи стадион у Енглеској послије Вемблија, као и 11. највећи у Европи, међутим сада се прича да је 74.150 мјеста "тијесно" Јунајтеду и да због тога желе проширење. Како би их то скупо изашло јер стадион постоји од 1909. године, разматра се и потпуно рушење и изградња новог на истом мјесту.

Најрадикалнија опција је у игри јер око Олд Трафорда има довољно земљишта за изградњу комплекснијег стадиона са модернијом инфраструктуром, али се поставља питање - шта би Јунајтед радио до тада?

Наводно, Јунајтед би могао да игра на другом стадиону и највише се спомиње Вембли, а није потребно посебно наглашавати да је то 320 километара даље - у Лондону. Изградња новог стадиона би могла да потраје годинама и тако би се Јунајтед отуђио од свог Манчестера, док дијељење стадиона са Ситијем не долази у обзир.

Проблем су изложили и навијачима, који нису нарочито расположени за ову идеју, тако да су у игри и проширење проблематичне јужне трибине, односно преуређење све четири трибине...Јунајтед жели по сваку цијену да повећа капацитет стадиона на 80 хиљада мјеста и неће одустати од тога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана