Један од најбољих рукометаша икада најавио крај каријере

ГС
Један од најбољих рукометаша икада најавио крај каријере

ПАРИЗ - Посљедњу сезону у својој каријери одиграће један од најтрофејнијих и најбољих рукометаша у историји - Никола Карабатић, пишу хрватски медији.

Ову вијест објавио је путем службене странице ПСЖ-а.

Посљедњих година Карабатић мучи муку са повредама, понајвише кољена стога је одлука да с 40 година оде у заслужену пензију сасвим разумљива.

-Сретан сам што ћу посљедњу сезону започети на терену. Радује ме што ћу посљедњи пут, прије него што са поносом закључим каријеру, уживати у јединственој атмосфери француских и европских дворана, играјући и борећи се са суиграчима како бисмо освојили што више трофеја - поручио је Карабатић.

С репрезентацијом је освојио све што се могло освојити - три златне медаље на Олимпијским играма, четири на Свјетском првенству и Европском првенству, а било је и сребрних и бронзаних.

Три пута је проглашен најбољим играчем по ИХФ-у, док је у клупској каријери освојио невјероватних 15 првенстава Француске, девет пута француски куп, четири пута њемачко првенство, три пута њемачки куп те по два пута шпанско првенство и куп.

Лигу шампиона освојио је први пут још прије двадесет година, а након тога је придодао још два трофеја цијењеног текмичења.

-Свих ових година давао сам срце и душу овом спорту који толико волим и поштујем. Посветио сам свој ум и тијело овом физички и психички захтјевном спорту”, закључио је Карабатић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана