Качмарек побједник "Краљевске етапе" од Бијељине до Власенице VIDEO

Д. Р.
Качмарек побједник "Краљевске етапе" од Бијељине до Власенице VIDEO

ВЛАСЕНИЦА - Побједник треће етапе трке "Београд - Бањалука" која је вожена од Бијељине до Власенице је Јакуб Качмарек, бициклиста пољске екипе Мазовше серце Полски.

Јунак краљевске дионице на трци тако је потврдио да му одлично одговарају друмови Србије и Републике Српске, пошто је 2020. године однио укупну побједу. Сада има велику шансу да понови тај успјех, пошто су преостале двије етапе конфигурацијски доста лакше.

- Прије двије године сам био овдје и освојио трку, али стаза је била доста другачија. Урадио сам све да забиљежим  побједу, коју ми је омогућио и мој тим због чега сам јако срећан. Најбоље смо одреаговали у овој тешкој етапи и даћемо све од себе да сачувамо жуту мајицу до уласка у циљ у Бањалуку - рекао је Качмарек.

Сјајни Пољак освојио је и зелену мајицу, која се додјељује такмичару са највише освојених поена. Бициклиста Тартељето Исорекс из Белгије Ленерт Теугелс заузео је друго мјесто на овој етапи, а на најнижу степеницу постоља попео се Рајнер Кеплингер из аустријске екипе Хринков.

Бијелу мајицу намијењену најбољем бициклисти до 23 године припала је Италијану Валтеру Калцонију из екипе Галина Екотех, плаву за најуспјешнијег брдског бициклисту освојио је Јонас Рап из њемачког Хринкова, док је црвена мајица за најбољег спринтера отишла у руке Маријуша Волда из белгијског Тартаљета.

Сјајан дочек као и сваке године приредили су Власеничани који су у великом броју дочекали караван. Сјајан увод у церемонију додјеле награда направили су чланови КУД Бирач из Власенице, а госте из 24 земље свијета са пет континената поздравио је начелник општине Мирослав Краљевић.

- По четврти пут смо домаћини трке, која је свјетски догађај, а ја као начелник општине имам част да угостим за нашу општину највећу спортску манифестацију. Власеница је мала, али има велико срце. Наш град има перспективу у туризму и ово је један од смјерница у том правцу. Трка ће нам дати право лице и људи из цијелог свијета ће видјети како смо добри домаћини - рекао је Краљевић.

Спортски директор трке и потпредсједник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић подсјетио је да је ова трећа етапа трке "Београд - Бањалука" добила епитет "краљевска" не без разлога.

- Било је много успона, а практично је и сами улазак у циљ био узбрдо. Зато је врло извјесно да је данас ријешено питање укупног побједника - рекао је Гојић.

Четврта етапа биће вожена у суботу од Добоја до Приједора дуга 165 километара, а велико финале на распореду је 17. априла на посљедњој петој етапи када ће бициклисти стартовати у Дервенти и кренути ка Бањалуци преко Српца, Градишке и Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана