Јака порука организатора бициклистичке трке “Београд - Бањалука”: Србија и Српска су једно

Г.С.
Јака порука организатора бициклистичке трке “Београд - Бањалука”: Србија и Српска су једно

БАЊАЛУКА - Бициклистичка трка “Београд - Бањалука” од 18. до 21. априла идуће године доживјеће своје 18. издање и поново спојити мостове пријатељства између двије земље у којој живи исти народ.

Како би све било спремно за пунољетство најбоље трке у региону, већ су почели договори и састанци, а један од најважнијих десио се у Бањалуци, коју је посјетио истакнути бициклистички радник из Новог Сада Иван Арпаш те разговарао са директором трке Владимиром Куваљом.

- Изузетна ми је част и задовољство што сам имао прилику да угостим предсједника, како ми то волимо да кажемо, Бициклистичког савеза српске Војводине, мог великог пријатеља Ивана Арпаша. Са задовољством смо размијенили ставове и мишљења о важности сарадње двије братске земље. Република Српска је загледана у Србију, као матицу и увијек ће чврсто стајати уз њу те јој давати безусловну подршку држећи се ставова наша два предсједника Милорада Додика и Александра Вучића. Сматрам да они воде јасну националну политику српског јединства, које се огледа кроз специјалне и паралелне везе, а које нису само слово на папиру већ воља народа са обје стране ријеке Дрине. Један од најбољих и препознатљивих примјера ове сарадње је бициклистичка трка “Београд - Бањалука”. Догађај који окупља цијели свијет и руши границе на Дрини. Желим да пошаљем јасну поруку да Република Српска чврсто стоји уз Србију, а док сам на челу БСРС то ће бити наш циљ и обавеза. Изузетно ми је задовољство што Србија показује исти однос према Републици Српској, а то су показали спортисти и спортски радници из Србије - рекао је Куваља.

Осим пријатељства и ријечи подршке за организатора трке Арпаш је у Бањалуку донио и лијепу вијест када су етапе трке у питању.

- Могу да кажем да ће трка проћи кроз Ириг, чији је председник општине Тихомир Стојаковић са задовољством прихватио да буде део организације. Изузетно ми је драго да сам у посети Српској, са својим дугогодишњим пријатељем Владимиром Куваљом, са којим сам у срдачном разговору представио значај сарадње, како савеза чији сам председник тако и Србије са Републиком Српском. Надам се још бољој сарадњи - нагласио је Арпаш.

Етапе до краја године

До краја године требало би да буду познате етапе 18. издања трке, а оно што је за сада јасно јесте да ће Власеница по шести пут бити домаћин циља једне од етапа. Трка традиционално креће из Београда, а дирекција овог догађаја у наредним данима обићи ће потенцијалне домаћине са обје стране Дрине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана