Изненађујући трансфер - Закарић отишао у трећу лигу

Г.С.
Изненађујући трансфер - Закарић отишао у трећу лигу

ЗАДАР - Бивши капитен бањалучког Борца Горан Закарић потписао је уговор са екипом Задра која се такмичити у трећој лиги Хрватске (четврти ранг такмичења).

Закарић је 2016. и 2021. с мостарским Зрињским и бањалучким Борцем освојио Премијер лигу БиХ, док је с Партизаном и сарајевским Жељезничаром 2019. и 2021. освојио Куп Србије, односно Куп БиХ.

Два пута је изабран за најбољег играча Премијер лиге. Иако је нови у задарском дресу, Закарић на Становима ипак није од јучер.

- Супруга ми је Задранка, старија кћи иде у школу у Задру, док је млађа у вртићу. То је сигурно један од разлога због којих сам приступио Задру - каже крилни нападач који је у досадашњој каријери одрадио 372 утакмице с учинком од 78 постигнутих голова и 57 асистенција.

Закарић има и 29 репрезентативних наступа. Јесењу полусезону играо је за Борац, а након што се опростио од бањалучких црвено-плавих, потражио је нови ангажман.

- Нисам био задовољан оним што ми се нудило као могућност, па сам нашао заједнички језик с људима из Задра. Ту сам од раније, јер сам тренирао задњих мјесец дана. То су стварно врхунски момци, а свима у клубу сам неизмјерно захвалан. Надам се да ћу бити од помоћи, како себи тако и екипи. Разговарајући с људима из клупске управе и тренерима схватио сам да је Задар дугорочан пројект. На мени је да одговорим на те захтјеве те да се уклопим у екипу Свима нам је циљ унапрјеђење игре која ће у коначници донијети резултат - поручује Закарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана