Изненађење у шеснаестини финала Купа Српске: Финалиста стао у Дервенти

Д. П.
Изненађење у шеснаестини финала Купа Српске: Финалиста стао у Дервенти

БАЊАЛУКА - Актуелни освајач Купа Републике Српске Крупа пласирала се у осмину финала најмасовнијег такмичења, пошто је на гостовању у Приједору савладала трећелигаша ФСА Приједор са 2:1.

Кристијан Пенић је у 21. минуту довео прволигаша у предност од 1:0, а Милан Ковачевић је изједначио у 48. минуту. Побједу Крупи донио је Џафо Хаџић из пенала у 57. минуту. Противник Крупе у прошлосезонском финалу Рудар Приједор елиминисан је из даљег такмичења. Изабраници Зорана Бујића поражени су у Дервенти од Текстилца послије лошијег извођења пенала са 3:4 (у регуларном току било је 1:1). Домаћи су повели у 48. минуту поготком Кемала Хасикића, чији је шут са бијеле тачке голман Рудар Приједора Алекса Трнинић одбио, а он је натрчао на лопту и смјестио је у мрежу. Изједначио је Стефан Радаковић у 69. минуту. Јунак пенал серије био је голман Текстилца Александар Симић, који је зауставио шутеве Николе Мармата, Радаковића и Филипа Микића.

Остали резултати: Пролетер (Т) - Слобода (НГ) 0:6, Борац (КД) - Омарска 1:3, Омладинац (Брестовчина) - Лакташи 0:2, Љубић - Козара 1:2, Гласинац 1936 - Дрина (З) 0:3, Локомотива (Брчко) - Сутјеска 0:6, Семберија (Попови) - Звијезда 09 0:4, Задругар (Доње Црњелово) - Славија 0:1, Стакорина (Чајниче) - Радник 2:1, Будућност (Пилица) - Подриње (Ј) 0:3 (службени резултат). Борац (Шамац) - Леотар и Жељезничар Спорт тим - Слога (Д) 21. септембра, касније ће се играти мечеви: Скугрић - Борац (БЛ), Прогрес (Кнежево) - Алфа Модрича.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана