Изненађење у Бундеслиги: Бајерн поражен од Бохума

ГС
Foto: АП

У суботу је одиграно пет утакмица 21. кола Бундеслиге Њемачке. Највеће изненађење приредио је Бохум, који је славио против Бајерна. Клуб из Минхена је у септембру у утакмици петог кола урнисао Плаве резултатом 7:0, тако да су сада дочекали свој тренутак за освету.

Фудбалери Бохума направили су највеће изненађење ове суботе у Њемачкој побједивши лидера првенства резултатом 4:2. Баварци су повели у деветом минуту голом Роберта Левандовског, али је Антви-Ађеи само пет минута потом изједначио.

Играо се 38. минут када су домаћини успјели да дођу до вођства. После играња руком у казненом простору, досуђен је пенал, који је реализовао Локадија.

Само два минута касније послије одличне акције Бохума Гамбоа је постигао гол за 3:1. У самом финишу првог полувремена Холтман је шутирао са ивице казненог простора и тако повисио предност Плавих.

До краја меча Бајерн је покушавао да преокрене, али све што је успио је да постигне још један погодак. Стрелац је опет био Левандовски у 75. минуту.

Ипак, овај пораз неће утицати на пласман на Бајерна, који је са девет бодова предности у односу на другопласирани  Дортмунд апсолутни лидер њемачког првенства. С друге стране, Бохум заузима 11. позицију, преноси Спорт клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана