Изненадан крај каријере Датунашвилија у 32. години – здравствени проблеми стали на пут

ГС
Изненадан крај каријере Датунашвилија у 32. години – здравствени проблеми стали на пут

Српски рвач Зураб Датунашвили објавио је крај професионалне каријере у 32. години.

Како је навео на друштвеним мрежама, разлог су здравствени проблеми.

Бронзани из Токија тако неће добити прилику да још једном представља нашу земљу на Олимпијским играма.

"Откад знам за себе, повећен сам рвању. Било је неких великих победа, али и многих разочарања у мојој каријери. Са само 21 годином сам се пласирао на своје прве Олимпијске игре и остварио сан сваког спористе. Послије ОИ у Токију, мој циљ у биле Игре у Паризу и припремао сам се за њих. Дио јавности је прошлог љета знао да сам имао здравствени проблем и да ми је потребна хитна операција. Нажалост, усљед здравствених разлога, нисам у могућности да се вратим у форму и зато завршавам каријеру са 32 године. Не желим да напустим спорт, иако више нећу бити активан такмичар. Желим да искористим својих 26 година искуства у рвању како бих развијао спорт у Србији, Грузији и на другим местима. Желео бих да се захвалим свима који су ме подржавали и са мном делили радост победе и жал неуспеха", написао је Датунашвили на друштвеним мрежама, преноси б92.

Датунашвили је, поред успеха у јапанској престоници, двоструки светски и и једноструки европски шампион у грчко-римском стилу у категорији до 87 килограма.

Подсетимо, од 2018. године је наш репрезентативац послије сукоба са председником грузијског рвачког савеза Гегом Гегешидзеом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана