Изборна скупштина Рукометног савеза Српске 24. маја

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Изборна скупштина Рукометног савеза Републике Српске одржаће се 24. маја у Бањалуци, одлучено је на данашњој сједници Управног одбора.

До тада сви, Регионални савези треба да одрже своје изборе како би на вријеме доставили приједлоге свих кандидата за предстојеће изборе који ће се одржати на нивоу Рукометног савеза Републике Српске као и за Рукометни савез БиХ.

Из Рукометног савеза Српске наглашавају да сви морају имати уредну судску документацију као и да су регистровани у Министарству породице, омладине и спорта Српске.

У супротном, неће имати право гласа на Скупштини као што је наведено у Статуту Рукометног савеза Српске.

- Одлучили смо да то буде 24. маја јер ће у том термину у Бањалуци бити одиграна завршница Купа Републике Српске за рукометашице. Зато смо жељели да то буде истински рукометни празник, а поготово што у овој години обиљежавамо три деценије постојања. Вјерујем да ће сви регионални савези на вријеме одржати своје Скупштине и да ће са уредном документацијом приступити Изборној скупштини Рукометног савеза Српске - истакао је Маринко Умичевић, предсједник Савеза.

Недавно је Влада Српске уплатила донацију Рукоментом савезу Српске у износу од 200.000 марака.

Чланови УО једногласно су одлучили да један дио новчаних средства буде издвојен за клубове, док ће други дио бити кориштен за рад Савеза као и за обиљежавање 30 година постојања Рукометног савеза.

Тако ће клубови који се такмиче у Премијер лиги БиХ (има их осам) као и 12 клубова који се такмиче у м:тел Првој лиги добити по 3.000 марака.

Женски клубови м:тел Прве лиге као и мушки клубови м:тел Друге лиге група "запад" добиће по 2.000 марака.

По 1.000 марака добиће пет клубова из м:тел Друге лиге, група "исток". Такође је одлучено да по 1.000 марака добију сви Регионални савези као и Судијска организација.

- Знамо да су наши клубови на инфузији и надамо се да ће им ова средства колико-толико помоћи да заврше текућу сезону. Желим још додати да смо одлучили да ове године побједници Купа Српске (мушки и женски) добију по 3.000 марака, а поражени у финалу добиће 2.000 марака – рекао је Маринко Умичевић.

Владимир Бранковић, члан УО Рукометног савеза Српске је причао о недавно завршеној Бема рукометној лиги за ученике основних школа која је одиграна у Бањалуци, а исто такмичење одржава се и у Требињу.

- Ово је био пун погодак и клинци су били презадовољни. Овом приликом желим да поручим својим колегама из Управног одобра да сличне манифестације организују у својим срединама – нагласио је Бранковић.

Умичевић је упознао чланове Управног одобра о тренутно ситуацији на нивоу Рукометног савеза БиХ.

- Неће бити потписан уговор са БХ Телекомом о спонзорству Премијер лиге јер је штетан за наше клубове. Од наредне сезоне неће функционисати подрачун који је отворен у Рукометном савезу Српске за потребе Рукометног савеза БиХ, уколико идентичан не буде отворен у Рукометном савезу ФБиХ - изјавио је Умичевић.

Чланови Управног одбора честитали су Умичевићу на чињеници што је недавно добио кључ града са Повељом почасни грађанин Бањалуке, као и раније одликовање од предсједнице Српске Жељке Цвијановић, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана