Иза Крупе успјешна година, од наредне очекују још више: Циљ је повратак у Премијер лигу

 Дејан Кондић
Иза Крупе успјешна година, од наредне очекују још више: Циљ је повратак у Премијер лигу

БАЊАЛУКА - Дружењем челника клуба, спонзора, пријатеља, људи из Фудбалског савеза Републике Српске те представника медија у ФК Крупа ставили су тачку на годину на измаку која је била изузетно успјешна.

Лидер на табели Прве лиге Републике Српске у текућој години освојио је титулу првака и побједника Купа Српске - “Др Милан Јелић”. У наредној години из Крупе најављују јуриш на Премијер лигу БиХ. Вјерују да ће у тој борби имати подршку локалне заједнице, како би могли добити лиценцу за наступ у елитном рангу. Предсједник клуба Драшко Илић поносан је на учињено и најављује да ће и наредна година проћи у знаку тима из кањона Врбаса.

- Сјајни резултати које смо остварили јесу плод дугогодишњег преданог и систематичног рада. Наш циљ је да освојимо прво мјесто у Српској и изборимо нови улазак у Премијер лигу БиХ. Сада то желимо, можемо и хоћемо, био би гријех према играчима и нашем младом тренеру да им то не омогућимо. Љетос нисмо могли сами да изнесемо све оне обавезе које су тражење у оквиру лиценцирања, нисмо хтјели да играмо утакмице на другим теренима, али се надамо да ћемо идућег љета славити улазак у елиту и да ћемо имати подршку од републичких, али и институција локалне заједнице - рекао је Илић.

Додао је да Крупа има подршку Фудбалског савеза Републике Српске с којим ће настојати да реализује серију инфраструктурних пројеката.

- Наш терен је лиценциран и на њему могу да се играју премијерлигашке утакмице. Нама су потребни рефлектори. Направили смо пројекте, обавили смо све предрадње и сада би требало само да почнемо са извођењем радова. Хоћу да кажем и то да ће нас текућа сезона коштати око 600.000 марака. У овом моменту немамо заосталих плата, нити било каквих дуговања, тужби... У наш клуб се радо долази, али и на лијеп начин се одлази из њега - рекао је Илић.

Званично најбољи тренер Републике Српске, Владимир Илић дао је вољно својим играчима до 18. јануара, када је заказана прозивка. Двије седмице екипа ће радити у Крупи, након тога иде се на припреме у Херцеговину или у Истру, у зависности од понуде. Млади стручњак истиче да је задовољан учињеним у првом дијелу, али је и свјестан изазова које његову екипу очекују у другој половини првенства.

- Најтеже је понављати успјехе. Сваки противник има мотив више против нас. Тако ће бити и на прољеће када нас очекују још теже гостујуће утакмице. Против осам најбоље пласираних тимова лиге играмо на страни. Не смијемо се опустити и морамо бити на максимуму - истакао је Илић.

Двојица отишла, двојица долазе

Крупу су напустили Младен Милошевић и Миодраг Рудан.  Из клуба најављују да ће бити још одлазака. Тренер Владимир Илић истиче да се ради и на појачањима.

- Прелазни рок сигурно нећемо затворити прије почетка припрема, али трудићемо се да што прије комплетирамо екипу. Тражимо десног бека и једног до два везна играча, чиме би комплетирали постојећи састав. Имамо 19 играча на располагању плус та два, три појачања, то би нам било довољно за оно што нас очекује у другом дијелу сезоне - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана