Иванишевић: Осиједио сам од стреса, Ђоковић је побједник

Танјуг
Foto: Танјуг

ЗАГРЕБ- Тренер Новака Ђоковића, Горан Иванишевић, изјавио је да је најбољи српски тенисер заслужио да освоји Вимблдон, пошто је велики побједник, преноси хрватски "Вечерњи лист".

Ђоковић је у недјељу освојио седму титулу на Вимблдону, пошто је у финалу побиједио Аустралијанца Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Српски тенисер је тријумфом у Лондону стигао до 21. гренд слем титуле.

"Била је ово тешка година, посебно за њега, али и за све нас који смо му блиски. Прво оно у Аустралији па све послије тога. Новаку је требало доста времена да се врати у форму. Затим пораз од Рафаела Надала у Паризу, али за мене је Новак био фаворит у том мечу. Па онда то лудило око бодовања. Али гренд слем је гренд слем. А Новаку је ово 21. Заиста је заслужио", рекао је Иванишевић.

Он је истакао да је Ђоковић имао тешку годину.

"Тешко је играти тенис када доживите оно што је Ђоковић прошао. Невјероватно је како се опоравио. За мене је то херојски. Тренирали смо, а нисмо знали за шта тренирамо. Међутим, Ђоковић је велики побједник. У људе као што је он никада не сумњате. Само му је потребно да пронађе мир", казао је хрватски тренер.

Иванишевић је почео сарадњу са Ђоковићем 2019. године, а Србин је од тада освојио шест гренд слем трофеја. Он је подсјетио да је Ђоковић са бившим тренером Марјаном Вајдом освојио 20 гренд слем титула.

"Била је част да радим са Вајдом. Било је лакше, 50 одсто стреса је било његово. Сада је све на мени. Погледајте како сам осиједио од стреса. Међутим, такав је посао када тренираш најбољег играча. Али лијепо је када побјеђује", додао је Иванишевић.

Он је рекао да је одлучио да се одмори послије Вимблдона, а потом ће наставити са тренинзима. Хрватски тренер каже да још не зна да ли ће Ђоковић играти на Ју-Ес опену.

Српски тенисер не може да уђе на територију САД, јер није вакцинисан против вируса корона.

"Идем на одмор, а не знам до када. Можда се Џо Бајден предомисли, а можда не. Биће дивно ако будемо ишли у САД. Свашта може да се догоди", закључио је Иванишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана