Иван Ленђер, српски пливач, за Глас Српске: Циљ медаља на ЕП у Берлину

Данијел Радујковић
Иван Ленђер, српски пливач, за Глас Српске: Циљ медаља на ЕП у Берлину

Бањалука - Пливач Пролетера из Зрењанина Иван Ленђер очекује да би на Европском првенству у Берлину могао да исплива своје најбоље вријеме на 100 метара делфин и тако дође до медаље.

Првенство Старог континента на програму је средином августа, а Ленђер темпира форму баш за тај период.

- Главни циљ ове сезоне свакако је Европско првенство. Жеља ми је да отпливам своје најбоље време. То је било прошле године 51,93 из Барселоне. Све брже од тога биће успех за мене. Мислим да ће ме то време сигурно одвести у финале, а можда чак и до медаље - казао је Ленђер.

Он се недавно такмичио на митингу у Бањалуци, гдје је освојио три златне и сребрну медаљу. Био је други најуспјешнији пливач, иза репрезентативног колеге Чабе Силађија.

- Задовољан сам резултатима јер сам пливао из пуног тренинга. Пливао сам и неке дисциплине које не радим толико често. То су 100 и 200 метара краул. Свакако задовољавајуће за овај део сезоне. Нажалост, ове године био је нешто слабији одзив, вероватно због ових поплава што су се десиле. Свакако ми је драго што сам у Бањалуци и што сам се такмичио на овом митингу, на који већ традиционално долазим сваке године. Овде су услови одлични, базен је добар и увек се радујем доласку у Бањалуку - додао је Ленђер.

Тренутно најбољи српски "делфинаш" у каријери је често знао да форму бруси у граду на Врбасу. Најавио је да би управо пред ЕП могао поново доћи у Бањалуку на завршне припреме.

- Нешто сам причао са колегом из репрезентације Велимиром Стјепановићем и он би исто дошао да ради припреме овде, буквално десет дана пре почетка првенства. Постоји могућност да направимо неки договор па да дођемо да то одрадимо. Ако не дођем тад, онда ћу сигурно следеће године на митинг - закључио је Ленђер.

Каријера

Иван Ленђер је актуелни европски јуниорски рекордер на 100 метара делфин стилом. Током успјешне јуниорске каријере освајао је златне медаље на европским и свјетским првенствима. Са запаженим резултатима наставио је и као сениор. Освојио је три златне медаље на Медитеранским играма 2009. и 2013. године, а био је и трећепласирани на првенству Европе у малим базенима 2009. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана