Италијански медији: Ибрахимовић завршава каријеру

Танјуг
Foto: Архива

Легендарни фудбалер Златан Ибрахимовић одиграће у недјељу посљедњи професионални меч, тврде италијански медији, који преносе да Швеђанин трпи несносне болове и да је одлучио да оконча каријеру.

Тренер Милана Стефано Пијоли, као и љекарска екипа Росонера бране Ибрахимовићу да игра, али он је наводно изразио жељу да макар 10 минута проведе на терену, јер планира да оконча каријеру са освојеним Скудетом.

Медији на Апенинима тврде да Ибрахимовић тера инат љекарима, али је јасно да на крају сезоне Швеђанин има двије могућности. Прва је да заврши каријеру, а друга је да оде на ризичну операцију кољена. Ако операција буде успјешна он би могао да одигра још једну сезону.

Златана је погодила и смрт његовог пријатеља и менаџера Мина Рајоле.

"Ако Милан узме Скудето, мислим да је то то. Мислим да ћемо Златана посљедњи пут гледати на Сан Сиру у недјељу. Волео бих да није тако, волио бих да ме демантује. Он је мој пријатељ, али само Златан зна шта је најбоље за њега", рекао је италијански новинар Пепе Ди Стефано.

Ибрахимовић (40) је легенда Милана. Он за Росонере укупно одиграо 158 утакмица, постигао 92 гола и имао 35 асистенција. Швеђанин се у клуб вратио прије двије и по године и од тада се на 73 меча уписао у стрелце 36 пута. Међутим, због повреде кољена пропустио је доста утакмица, а посљедњи гол је постигао у јануару ове године.

Милан у недјељу на свом терену игра против Аталанте у 37. колу Серије А. Тренутно је први на табели са два бода предности у односу на Интер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана