Италијански дизајнер представио невјероватан план за стадион Сан Сиро који ће бити срушен

кликс.ба
Foto: Angelo Renna

Култни стадион у Милану Сан Сиро одлази у прошлост, а славни италијански архитект Ангело Рена планира дизајнирати необичан објекат. Фудбалски великани Милан и Интер представили су план којим ће до 2027. године добити један од најмодернијих стадиона на свијету.


Стадион Ла Катедрале ће бити нови симбол фудбала у Италији. Милан и Интер заједно крећу у велики пројекат изградње стадиона који ће већ од 2027. године доносити клубовима по 80 милиона еура зараде на годишњем нивоу.

Међутим, култни стадион Сан Сиро одлази у историју и у плану је да буде срушен. Још увијек није познато шта ће се налазити на мјесту чувеног стадиона, али је своје планове представио архитект Ангело Ренна.

Познати Италијан представио је план који предвиђа садњу 35.000 чемпреса на мјесту стадиона, који ће представљати споменик за оне који су преминули од коронавируса на тим просторима.

"Главна идеја је спасити дијелове стадиона од рушења и претворити цијелу структуру у мјесто комеморације свим жртвама коронавируса", рекао је Рена за дизајнерски магазин Дезеен.

Додао је и да је у плану да направе мјесто на које ће породица и пријатељи страдалих доћи како би се повезали са својим најмилијима и одали им почаст.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана