Историјски успјех: Шахисти Србије најбољи на свијету

Танјуг
Foto: Pixabay

Мушка репрезентација Србије у шаху освојила је златну медаљу на Европском првенству у Будви, пошто су у посљедњем, деветом колу побиједили Грчку резултатом 3:1.

Србија је освојила 15 бодова, колико и другопласирана Њемачка. Међутим, Србији је припало злато на основу додатних критеријума. Треће мјесто је освојила селекција Јерменије са 13 бодова.

Шаховски савез Србије је на друштвеним мрежама објавио да су историјски успјех Србији донели: Алексеј Сарана, Александар Предке, Александар Индјић, Роберт Маркуш и Велимир Ивић.

"Шампиони Европе у шаху 2023. Историјски успјех мушке репрезентације Србије. Одлична наших репрезентативаца, сјајна атмосфера у екипи, искуство тренера и селектора довело је нашу репрезентацију на трон Европе. Браво момци!!!", објавио је Шаховски савез Србије на друштвеној мрежи X.

Селектор Србије је Миодраг Перуновић, а тренер Милош Перуновић.

Шахисткиње Србије су у посљедњем колу поражене од Азербејџана 3:1, а на крају су освојиле осмо мјесто са 11 бодова. Златна медаља припала је Бугарској са 16 бодова, док је Азербејџан био други са 15. Француска је стигла до бронзе са 12 бодова.

За селекцију Србије наступиле су Теодора Ињац, Адела Великић, Марина Гајчин, Тијана Мандура и Јована Ерић.

Селекторка женске репрезентације Србије у шаху је Алиса Марић, а тренер Зоран Арсовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана