Историјски пораз Бостона од Оклахоме, Јанис поставио нови рекорд каријере

ГС
Историјски пораз Бостона од Оклахоме, Јанис поставио нови рекорд каријере

У америчкој НБА лиги синоћ су одигране три утакмице - Бостон је примио чак 150 поена у поразу од Оклахоме, Милвоки је савладао екипу Вашингтона 123:113, уз рекорд каријере Јаниса Адетокунба, док је Деарон Фокс режирао славље Сакрамента против Јуте.

Оклахома Сити тандери убједљиво су побједили лидера Источне конференције Бостон резултатом 150:117, што је по броју примљених поена други најтежи пораз Селтикса у историји лиге.

Више поена "келти" су примили само 1979. године у дуелу са Детроит пистонсима. Такође, био је ово и први пут да су Тандери убацили више од 150 поена на једном мечу откако је франшиза пресељена у Оклахому.

Није од самог почетка изгледало да ће Бостон доживјети историјски пораз, али су послије изједначене прве четвртине кошаркаши Оклахоме почели да рјешетају кош противника.

Предност тима их Оклахоме је брзо отишла на плус 20, да би у другом полувремену углавном само расла. Током последњих 12 минута игре Селтикси су тек у неколико наврата успјели да минус спусте испод 30 поена.

Тандери су велики тријумф остварили без лидера екипе Шаја Гилџеса Александера, а због повреде није играо ни српски кошаркаш Алексеј Покушевски.

У недостатку два важна саиграча, чак петорица играча побједничког тима убацила су преко 20 поена. Џош Гиди је бројао до 25, Дорт је додао 23, а по 21 постигли су Мен, Џо и Вилијамс.

Домаћи су били шутерски веома расположени - из игре су шутирали са готово 60 одсто успјешности. Убацили су 20 од 40 шутева за три поена.

У пораженом тиму најбољи су били Џејлен Браун са 29 и Џејсон Тејтум са 27 поена.

Рекорд каријере Јаниса Адетокунба

Милвоки бакси савладали су екипу Вашингтона 123:113, а грчки кошаркаш Јанис Адетокунбо поставио је нови рекорд каријере - постигао је 55 поена.

Био је ово трећи Адетокунбов меч заредом на којем бележи више од 40 поена, а најбољи играч Бакса шутирао је 20 од 33 из игре. Ухватио је 10 лопти и поделио три асистенције.

Најближи по учинку Грку био је Брук Лопез са 21 постигнутим поеном и 13 скокова.

Кристапс Порзингис је са 22 поена предводио Визардсе. Два мање убацио је Кајл Кузма.

Фокс пресудио Јути

Најузбудљивије је било је на мечу Јуте и Сакрамента, пошто су Кингси славили 117:115 захваљујући одличном продору и поготку Деарона Фокса у последњим секундама утакмице.

Претходно је Лаури Марканен био сигуран три пута са линије пенала и донио изједначење, али је гостима остало довољно времена за напад и Фокс је поентирао.

У неколико преосталих секунди Марканен је примио дугачак пас, успио је да погоди тројку са једне ноге за велико славље у дворани, али се испоставило да лопту није избацио на вријеме.

Фокс је завршио меч са 37 поена, а највећу подршку имао је у Дамантасу Сабонису којем су две асистенције недостајале за трипл-дабл учинак,преноси РТС.

У екипи из Јуте, поред Марканена, који је убацио 28 кошева поена, истакао се Џордан Кларксон са 24.

НБА лига, резултати:

Милвоки - Вашингтон 123:113
Оклахома - Бостон 150:117
Јута - Сакраменто 115:117

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана