Историјска побједа Јединства у Лиги шампиона

Срна
Историјска побједа Јединства у Лиги шампиона

Одбојкашице "Јединства" из Старе Пазове побиједиле су вечерас у Руми екипу француског "Волеј Милуз Алзаса" 3:2 у мечу трећег кола групе А Лиге шампиона.

Резултат по сетовима био је 21:25, 25:20, 21:25, 25:18 и 15:4

Одбојкашице "Јединства", које дебитују ове сезоне у Лиги шампиона, оствариле су прву, историјску побједу у елитном одбојкашком такмичењу у Европи.

Најефикаснија у екипи "Јединства" била је Тамара Миљевић са 24 поена, док је Уна Вајагић додала 20.

У пораженој екипи најбоља је била Анајка Легрос са 14 поена.

У другом мечу трећег кола групе А Лиге шампиона, италијанска екипа "Веро Волеја" је у гостима савладала "Вакифбанк" из Истанбула 3:0, по сетовима 25:17, 25:17, 25:16.

На првом мјесту на табели групе А налази се "Веро Волеј" са девет бодова, друга је "Вакифбанка" са шест, "Јединство" је на трећој позицији има два бода, док је "Милуз" посљедњи са само једним бодом.

Одбојкашице "Јединства" играће у четвртом колу Лиге шампиона 6. децембра у Истанбулу против "Вакифбанке".

По пропозицијама Европске одбојкашке конференција /ЦЕВ/, побједници свих пет група иду директно у четвртфинале Лиге шамиона, док ће се другопласиране екипе и најбоља трећепласирана пласирати у плеј-оф за пласман у четвртфинале.

Преостале четири трећепласиране екипе такмичење ће наставити у четвртфиналу Купа ЦЕВ.

Одбојкашице "Железничара" поражене су вечерас у Лајковцу од италијанског "Кјерија" 3:0, по сетовима 25:11, 25:12 и 25:13 у првом мечу осмине финала Купа ЦЕВ.

У екипи "Железничара" најефикаснија је била Васја Филиповић са седам поена, а у италијанској екипи Каја Гробелна са 14 поена.

Реванш меч биће одигран 7. децембра у Торину.

Побједник дуела "Железничар" - "Кјери" играће у плеј-офу, односно квалификацијама за четвртфинале Купа ЦЕВ са бољим из двомеча између пољских екипа "Хемик Полице" и "Бјелско Бјала".

Одбојкаши "Радничког" из Крагујевца нису успјели да се пласирају у осмину финала Купа ЦЕВ, пошто су вечерас у гостима поражени од румунске "Крајове" резултатом 3:1, по сетовима 25:22, 23:25, 25:21 и 25:20 у реванш мечу шеснаестине финала овог такмичења.

У првој утакмици, одиграној у Крагујевцу, "Раднички" је савладао "Крајову" 3:2.

По пропозицијама ЦЕВ, за побједе од 3:0 и 3:1 побједник добија три бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, побједник добија два, а поражени један бод.

Уколико обје екипе имају исти број побједа и бодова, о укупном победнику одлучује "златни сет" до 15 поена, који се игра одмах по завршетку друге утакмице.

Одбојкаши "Рибнице" нису успјели да се пласирају у осмину финала Купа изазивача, пошто су вечерас у Краљеву поражени од финског "Ака Волеја" 3:1, по сетовима 17:25, 25:13, 25:19 и 25:21 у реванш мечу шеснаестине финала овог такмичења.

У првом мечу, одиграном у Финској, "Ака Волеј" је побиједио "Рибницу" са 3:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана