Ирфан Смајлагић, тренер рукометаша Борца: Резултати ће показати јесмо ли спремни

Дејан Кондић
Ирфан Смајлагић, тренер рукометаша Борца: Резултати ће показати јесмо ли спремни

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца тријумфом над Херцеговином у “Борику” (28:24) изборили су пласман у четвртфинале Купа БиХ. Била је то својеврсна генерална проба “црвено-плавих” пред наставак шампионата који је на програму наредног викенда.

Побједнички састав предводио је Недим Хаџић са шест голова, а Раде Рађеновић и Андреј Климавец додали су по гол мање. У редовима тима из Невесиња предњачио је тандем Ђорђе Бабић и Амер Шахиновић, који су постигли десет, односно девет погодака. Голмани су забиљежили готово идентичан број одбрана. Борчев Небојша Граховац имао је девет, а Михајло Вујадиновић из Херцеговине једну одбрану више. Иако су имали неколико прехлађених играча, “црвено-плави” су рутински одрадили посао и пласирали се међу осам екипа у најмасовнијем такмичењу у БиХ. Задовољан је послије утакмице био Борчев тренер Ирфан Смајлагић. Потврдио је то и у разговору за “Глас Српске”.

- Рутински пролазак. Фали нам утакмица, имали смо паузу од мјесец дана и ово нам је тек трећа утакмица. Дали смо шансу великом броју играча, уигравали смо неке варијанте. Доста играча је прехлађено, доста их је одсутно и ван тренинга, тако да морамо бити пажљиви и дозирати рад на тренинзима. Међутим, то су ствари на које морамо рачунати и за које морамо бити спремни. Што се тиче првенства, чији наставак слиједи, резултати ће показати јесмо ли и колико спремни за тај други дио. Амбиције су нам највише, да будемо најбољи и да у датом моменту дамо највише што можемо - рекао је Смајлагић.

Борац у првом колу наставка наредног викенда путује у Завидовиће на мегдан Криваји.

- Чека нас тежак противник, неугодан. Међутим, од нас зависи каква ће бити ситуација на терену. Ако будемо прави и држали се постулата на којима инсистирамо, неће бити проблема - истакао је Смајлагић.

Резултати другог преткола Купа БиХ: Криваја - Слога 31:22, Маглај - Коњух 36:37, Грачаница - Чапљина 37:24.

Игра као живот

Борчев тренер као селектор је предводио БиХ на минулом Европском првенству. За њега пласман на шампионату, односно лош учинак селекција са простора бивше Југославије, није изненађење.

- Брзина у рукометној игри, та тенденција поклапа се, по мом мишљењу, са брзим начином живота. Све се ради са циљем да буде интересантно за гледање. Нису нама, са простора бивше Југославије, у тој брзини проблем Скандинавци. До нас је, слабо се ради овдје. Спустили су се критеријуми у количини и начину рада. Немамо клубове који могу парирати у Европи. Сви се развијају, а ми падамо, то је генерално проблем спорта на овом подручју - констатовао је Смајлагић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана