Ирфан Смајлагић о Мири Бјелићу: Једва ме је пустио да одем

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – Одлазак Ирфана Смајлагића из Борца, односно Бањалуке у Загреб својевремено је био једна од занимљивијих прича почетком деведесетих.

На челу Борца био је стари лисац Миро Бјелић, који се није мирио са чињеницом да остаје без момка којег је лично он довео из бањалучке Младости. Луцидно десно крило има лијепа сјећања на највећег рукометног оперативца бивше Југославије свих времена.

- Он је мене са 17 година и довео у клуб. Девет година сам играо овде. Играти за Борац била је огромна привилегија. Миро је направио клуб који има традицију, о којем се прича са великм поштовањем, клуб који има манире.

Оставио је велики траг. Он је узор за многе, ево за Зорана Гобца из Загреба. Управо је Гобац те Мирине манире из Борца „преписао“ у Загребу.

Што се тиче мог одласка тамо, није он баш био да ја идем. Међутим, такве су околности биле, са свих страна. И моја одлука је била да одем. Споразумили смо се, све је било коректно. Рукомет је изгубио огромног ентузијасту. Надам се да ће се поново појавити неко ко ће, једног дана као он, поново толико радити и урадити за овај клуб – у даху је испричао Смајлагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана