Интер и Порто у сјајној форми чекају меч Лиге шампиона

Г.С.
Интер и Порто у сјајној форми чекају меч Лиге шампиона

МИЛАНО - Бивши саиграчи из римског Лација Симоне Инзаги и Серђо Консеисао наћи ће се вечерас (21 час) на супротним странама у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Обје екипе су пред меч у одличној форми. Интер је везао пет утакмица без пораза у свим такмичењима, док је на другој страни Порто у још бољој ситуацији, јер је у низу од девет побједа.

Охрабрење за Интер је добра форма Лаутара Мартинеза који је већ постигао седам голова у свим такмичењима.

- Респектујемо Порто. То је екипа која одлично игра у Лиги шампиона већ годинама. Тренер Серђо Консеисао је био мој саиграч у Лацију, тако да га знам годинама. Ипак знамо свој циљ, а то је да се пласирамо у четвртфинале Лиге шампиона и да навијачима поклонимо ту фазу коју дуго чекају - рекао је Инзаги.

Интер је раније елиминисао Порто у сезони 2004/05, а још немају пораз на домаћем терену против тимова из Португалије.

На другој страни традиција је на страни Порта. Они су елиминисали два италијанска тима у скоријој прошлости. Рому и Јувентус.

- Биће ми драго што ћу опет видјети Инзагија, али на терену нећемо сигурно бити пријатељи. У доброј смо форми тако да имамо разлога за оптимизам, екипа је напокон прихватила све захтјеве - истакао је Консеисао.

У истом термину састаће се Лајциг и Манчестер сити. Ова два тима су прошле сезоне играла у групној фази, гдје су Енглези славили у првом мечу са 6:3, да би се Лајпциг реванширао побједом на свом терену 2:1.

Лајпциг се мучио посљедњих седмица, а на то су свакако утицале повреде Кристофера Нкункуа и Данија Олме.

- Манчестер сити има играче свјетске класе. Већ сам водио тим Борусију Менхенгладбах против њих, тако да знам шта ме очекује. Они су топ тим, али сигурно нећемо да одустајемо. Вјерујем да можемо до изненађења и радујемо се овом изазову - поручио је Марко Розе.

Ерлинг Халанд се враћа на добро познате терене, гдје је изградио своју каријеру и гдје је немилице тресао мреже.

- Имам велики респект за све што је Лајпциг направио у њемачком фудбалу и Европи. Они су млад тим са јасном филозофијом игре. Имају одличног менаџера који зна шта жели и добро смо их скаутирали. Али у ова два дуела ми желимо да остваримо пролазак даље - поручио је Гвардиола.

Џеко остаје

Интер преговара о наставку сарадње с двојицом кључних играча, а један од њих је Един Џеко. Славни клуб се нада да ће потписати нови уговор након његове импресивне форме ове сезоне. Нападач је постигао 14 голова у 29 утакмица. Нови уговор нуде и Стефану де Врију како он не би отишао без обештећења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана