“Иноваторке” циљају средину табеле

Дејан Кондић
“Иноваторке” циљају средину табеле

БАЊАЛУКА - Систем. Ријеч коју у нашим клубовима радо користе, али мало гдје је тако добро примјењива као у Одбојкашком клубу Инова.

Бањалучанке су пласманом у Премијер лигу БиХ показале да су најбоље у Републици Српској и да су дорасле да се ухвате у коштац са најбољим тимовима у БиХ. Једна генерација младих дјевојака коју са клупе води некадашњи одбојкашки ас Давор Џомбић стасавала је годинама заједно и дошла је у позицију да се мјери са најбољима. Њихов тренер за “Глас Српске” истиче да је поносан на своје изабранице.

- Мислим да смо један од ријетких клубова који имамо некакав, како волим да кажем “пирамидални систем”. Тачно се зна ко шта ради, ко тренира и како се селектују пионири, кадети, јуниорско-сениорски тим. Имамо базу. Када је први тим у питању, наше дјевојчице су сазреле. Имамо сјајну генерацију цура 2004/2005. годиште, уз двије старије дјевојке 22, 23 године. Имамо 14 сениорки плус Б тим из којег ће једна, двије цуре у најјачи састав. Поносан сам на њих. Све су издржале, сва та силна путовања. Сваких седам дана смо били на точковима, имали смо далека гостовања у нашу Херцеговину. Својим трудом, те жељом и са нашим дјевојкама остварили смо циљ, пласман у елиту. Све дјевојке које су оствариле овај успјех ће остати. Ако се створе услови, било би добро да доведемо два појачања. Ако не, сигуран сам да можемо да остваримо циљ. Не желим у Премијер лиги да се борим за опстанак, нови циљ је средина табеле у највишем рангу - поручио је Џомбић.

За “иноваторке” ово би могла бити трећа срећа у Премијер лиги. У сезони 2011/12. избориле су пласман у елиту, али су иступиле јер нису имале подршку града. Прије четири године су наступале у друштву најбољих, али су трајале само једно љето, јер су их напустили носиоци игре. Спортски директор Дарио Савовић наглашава да није било лако изборити виши ранг.

- Мучно је било са 22 кола. Када кажем мучно, мислим на та дуга путовања. Прошле године смо пропустили прилику да будемо шампиони. Сад ми је можда и драго због тога, јер смо сад сазрели и сматрам да бисмо могли нешто показати у Премијер лиги - закључио је Савовић.

Спектакл против Љубиња

Два кола прије краја Бањалучанке су обезбиједиле пласман у Премијер лигу. У наредном колу путују на мегдан Славији у Источно Сарајево, а 11. априла од 19 часова у дворани “Центар” заказан је спектакл против Љубиња у посљедњем колу, када ће званично бити прослављен велики успјех.

- По завршетку утакмице биће уприличена додјела пехара. Ту спремамо један спектакл. Прославићемо титулу са свом дјецом и свим људима који су цијеле сезоне били уз нас. Иако нам резултатски меч не значи ништа, желимо побједнички да завршимо сезону - истакао је Савовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана