Инова ауторитативно ушла у други дио сезоне Премијер лиге: Све иде по плану

Дејан Кондић
Инова ауторитативно ушла у други дио сезоне Премијер лиге: Све иде по плану

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Инове сигурне су у средини табеле, а још се препричава минули градски дерби у којем су “иноваторке” поново надиграле градског ривала Бањалука Волеј.

Изабранице Давора Џомбића ауторитативно су ушле у други дио сезоне. Ако се по јутру дан познаје, Инова би требало да буде апсолутни хит Премијер лиге у прољећном дијелу сезоне.

- Ми смо ове сезоне као неки циљ зацртали да будемо у средини табеле. За­ сада све иде по плану. Екипе које је “требало” да побиједимо смо добили. Нећемо сигурно стати на овоме. Жеља нам је да скупимо најмање још шест бодова, да осигурамо што бољу позицију пред плеј-оф. Вјерујемо да дјевојке то могу, сигуран сам и више од онога што су до сада показале - рекао је Џомбић.

Инова се и у најјачем рангу ослања углавном на дјевојке стасале у њеној школи одбојке. То доноси страст и енергију те привлачи навијаче на трибине.

- Дјевојке имају доста утакмица у ногама у млађим селекцијама, а рано су добиле шансу и у сениорској конкуренцији. Јако добро се познају, јер велики број њих је заједно већ више од десет година. Најмлађа смо екипа у лиги. Већина играчица су јуниорке, уз пар старијих и то је добитна комбинација. Вратио бих се мало и на минули градски дерби са БЛ Волејом. Тешка утакмица, али дјевојке су потврдиле квалитет и све оно што су научиле у млађим категоријама и у том мечу и током цијеле сезоне преносе на терен. Био је то прави празник одбојке, истински спектакл. Бањалука треба да буде поносна што има овакав дерби. Поред великог броја навијача и дјевојчица из наше школе одбојке, на трибинама је виђено доста бивших одбојкаша и одбојкашица и то нас чини поносним. Захвални смо свима који су дошли на ту утакмицу, односно генерално људима који долазе на наше мечеве. Трудимо се да им приуштимо да виде све љепоте овог спорта - истакао је Џомбић.

Јединство

Иноваторке у другом колу наставка Премијер лиге, предстојећег викенда, путују у Брчко на мегдан Јединству. Шеф струке бањалучког тима истиче да његове дјевојке треба да уживају у том мечу.

- Играћемо против добре и искусне екипе. У доброј атмосфери, растерећени путујемо у Брчко. Ако се укаже прилика да им помрсимо рачуне, сигурно ћемо то учинити. Оне су фаворити и конкуренти за титулу, зато ћемо играти без притиска, уживати и чекати своју шансу - рекао је Џомбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана