Илић: Србија да направи визију за будућност

РТРС
Foto: Архива

Прослављени српски рукометаш и актуелни тренер мађарског Веспрема Момир Илић у разговору за РТРС похвалио је рукометаше Шведске, који су синоћ након 20 година освојили злато на Европском првенству у Мађарској и Словачкој.

- Пратио сам цијели турнир. Сви су имали проблем са вирусом корона, међутим Шведска је одиграла заиста добро такмичење, поготово завршницу, гдје су имали маестралну утакмицу у полуфиналу, и финале заслужено побиједили. Швеђани су имали једну срећну ситуацију у утакмици са Норвешком, гдје су одиграли мало лошије, уз све проблеме које су имали, међутим успјели су остварити побједу која је била кључна за њихов коначан успјех - навео је Илић.

Он је у суперлативу причао o вицепрваку Европе, репрезентацији Шпаније, која је, упркос поразу од Шведске, показала класу и завидну тактичку припремљеност.

- Гледајући Шпанију, када би коментарисали сви могући стручњаци рукомета, рекли би како се ради о неатрактивном, спором рукомету, међутим Шпанци имају страшну јачину колектива. Тактички су невјероватно припремљени, и играчи који годинама играју заједно, уз неке младе који су им прикључени, још једном су показали да су нација која показује шта значи један компактан тим - искрен је српски рукометни стручњак.

Репрезентација Данске освојила је бронзану медаљу на Евру, гдје је након продужетака побиједила актуелног олимпијског шампиона Француску. Илић истиче како су они одиграли сигуран турнир, гдје је доста навијача очекивало златну медаљу у њиховим рукама.

- Мислим да је дански селектор смислио све најгоре за своју екипу на овом турниру. Играчима је пренешена лоша порука да ће им бити лако са Шпанијом, чији су игру потцијенили, а прорадио шпански инат и на крају остварена побједа над скандинавском екипом. Остаје жал јер је Данска играла добро - наводи шеф струке Веспрема.

Говоривши о партијама репрезентације Србије, која је заузела 14. мјесто на шампионату Европе, Илић је истакао како је играчки дефицит са зараженим играчима био ненадокнадив.

- Група са Хрватском и Француском је била јако тешка. Против Украјине смо изгледали добро. Сматрам да је био кључан меч са Хрватима, гдје је пар играча заказало. Игра није била на високом нивоу и потом је дошло до пада и губитка утакмице. Послије тога, са Французима нисмо могли да смогнемо више снаге да одиграмо боље јер су они физички супериорнији од Србије. Српски тим треба да има визију за будућност, и уз озбиљан рад и посвећеност, резултати морају доћи - искрен је прослављени српски рукометаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана