Илић иде стопама Видачића

Милан Зубовић
Илић иде стопама Видачића

БЕОГРАД - Након 30 година један Вишеграђанин заиграће у Црвеној Звезди. Први је био легендарни Драгољуб Видачић, а његовим стопама сада је кренуо Далибор Илић.

Популарни Љубо Вида носио је црвено-бијели дрес четири године (у два наврата, 3+1) колико се о сарадњи договорио и талентовани крилни центар рођен 2000. године. Мјесецима се спекулисало да ће Илић из Игокее отићи на Мали Калемегдан, а потврда о трансферу коначно је стигла. Преговори су трајали неколико дана због неких детаља у уговору, али обје стране су изузетно задовољне урађеним послом. Звезда је добила провјереног домаћег играча који је већ дебитовао за сениорску репрезентацију Србије, док је Илић добио прилику да се докаже у Евролиги наредне јесени. Илић је четврто појачање Црвене звезде у љетном прелазном року послије Немање Недовића, Хасана Мартина и Џона Холанда. Био је капитен У18 репрезентације Србије са којом је освојио златну медаљу на Европском првенству у Летонији 2018. године. Конкуренцију на позицији “четворке” има у Арону Вајту, за којег још није сигурно хоће ли остати у екипи јер прошле сезоне није био на очекиваном нивоу, као и новопридошлом Хасану Мартину који би требало више да игра на “петици”.

Лауреат Избора десет најбољих спортиста Републике Српске из 2020. године тако је остварио један од својих дјечачких снова које је почео да сања још у Вишеграду, а наставио у Игокеи, чији је члан постао 2015. године. Прошао је омладинске селекције и од сваког тренера учио нешто ново, полако стасавао, тако да је прелазак у редове вишеструког шампиона Европе сасвим логичан слијед догађаја.

Постао је први кошаркаш који је као члан једног клуба из Републике Српске заиграо за репрезентацију Србије, док ће га у Звезди дочекати земљак Огњен Кузмић из Добоја, тако да ће њих двојица чинити центарску линију београдског тима. Њих двојица заједно ће кренути у нове евролигашке битке, а занимљиво је да ће Илић постати тек трећи кошаркаш из Српске који ће заиграти у елитном европском такмичењу. Поред њих двојице то је још пошло за руком великом Кузмићевом пријатељу Дејану Тодоровићу из Мркоњић Града док је био члан Уникахе у сезони 2013-14.

Реј у Игокеи

Управа Игокее м:тел ангажовала је ново појачање, а ријеч је о Кендрику Реју који покрива позиције плејмејкера и бека шутера. Рођен је 1994. године у Њујорку, висок 188 цм и први тим у европској кошарци био му је Нимбурк 2017. године и ту је остао једну сезону, током које је био МВП чешког првенства. Сљедећу је провео у Макабију из Тел Авива, док је кратко вријеме наступао за Ле Ман. Нова станица био је АЕК (2019 - 2020), затим турски Петкимспор (2020 - 2021) док је прошлу сезону одиграо у Промитеас Патрсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана