Играчи у Премијер лиги клечаће само на важним мечевима

Танјуг
Играчи у Премијер лиги клечаће само на важним мечевима

ЛОНДОН - Фудбалери који наступају у Премијер лиги убудуће ће клечати пре почетка утакмица само када су важни мечеви или датуми у години, пренео је данас Скај спортс, као и бројни енглески медији.

Капитени клубова елитног ранга енглеског фудбала постигли су сагласност да овај чин, којим се показује солидарност у борби против расизма, буде примењиван само у посебним приликама.

Фудбалери ће тако клечати уочи мечева првог и последњег кола, на Боксинг деј, у финалима ФА Купа и Лига купа и у недељи кампање

"Нема места за расизам" у октобру и марту.

"Одлучили смо да одаберемо значајне моменте уочи мецева током сезоне како бисмо показали наше јединство у борби против свих форми расизма. Овим чином настављамо да показујемо солидарност за остварење заједничког циља.

Остајемо одлучни како бисмо искоренили расне предрасуде и омогућили друштво које ће поштовати једнакост и прилику за све", стоји у заједничком саопштењу клубова Премијер лиге.

Играчи у најбогатијој фудбалској лиги Европе почели су да клече после убиства Американца Џорџа Флојда, жртве полицијске бруталности у Минеаполису маја 2020. године, као и због покрета Црни животи су важни (Блацк Ливес Маттер) који је касније настао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана