Играчи Слоге поражени од Арсенала из Туле: Ћургуза брине вироза

Дарко Пашагић
Играчи Слоге поражени од Арсенала из Туле: Ћургуза брине вироза

АНТАЛИЈА - Шеф стручног штаба премијерлигаша Слоге Зоран Ћургуз послије друге провјере у Анталији, у којој су његови изабраници поражени у Белеку од руског Арсенала из Туле са 0:2, је нагласио да велики проблем представља вироза, која је практично десетковала његов тим.

Руси су до тријумфа стигли погоцима Ираклија Манелова у четвртом и Гурама Адзхоуева у 87. минуту.

-  Откако смо дошли у Анталију, чак 12 играча је имало вирозу, због које су три, четири дана приковани за кревет, а онда се још исто толико времена опорављају. Тако смо практично у ситуацији да поједини фудбалери, као што су Давид Чолић, Никола Попара и Остоја Шаула у Турској нису одиграли још ниједан минут. Ето, против Арсенала су на терену били Франко Дадић и Карло Стапић, двојица фудбалера који су изашли из вирозе и видјело се по њиховом кретању и игри да се још нису у потпуности опоравили. Међутим, шта да се ради, надам се да ово неће оставити негативне посљедице на цјелокупни припремни период - нагласио је Ћургуз.

Стратег Добојлија прокоментарисао је и сам ток утакмице против екипе из Русије.

- Фудбалери Арсенала су играли високи пресинг и прилично грубо, као да је такмичарска утакмица. На то моји играчи нису баш навикли и ово им је била добра лекција. Практично већ на самом отварању утакмице, послије корнера примили смо несмотрено гол. У другом сусрету погодили смо пречку и створили још двије прилике, а онда смо опет послије наше грешке у самом финишу сусрета примили и други погодак - наставио је Ћургуз.

Ово је била четврта утакмица Слоге у припремном периоду, прва у којој су поражени, али и прва у којој нису погодили противничку мрежу.

- У прва три сусрета постигли смо 11 голова, уз двије побједе и реми, али морам да будем искрен, Арсенал је сигурно најјачи ривал до сада. Није нам резултат био у првом плану, међутим, из ове утакмице сви заједно можемо много тога да научимо - додао је Ћургуз.

УФА

Посљедњу контролну утакмицу на припремама у Анталији фудбалери Слоге одиграће у сриједу, 8. фебруара. Ривал ће бити још један руски клуб, УФА.

- Надам се да ће до тада бити бар мало повољнија ситуација са вирозом и да ћемо за овај сусрет имати више фудбалера на располагању - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Зоран Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана