Играчи се жале на траву стадиона Сантиаго Бернабеу, али је Реал неће мијењати

Kliks
Foto: Printscreen

Реал Мадрид је побиједио РБ Лајпциг резултатом 2:0 у сриједу у утакмици Лиге првака, али овај сусрет је открио лоше стање нове траве стадиона Сантиаго Бернабеу.

Трава је била видно лоша и када се одигравала утакмица ЛаЛиге између Реал Мадрида и Малорке.

"Стање терена нам не помаже да играмо нашу игру", признао је голман Реала Тибаут Куртоа.
Током утакмице између Реала и Лајпцига огласио се играч Рајо Валецана Марио Суарез путем Твтера, који је такође истакао лоше стање терена.
Међутим, један од директора Реала Емилио Бутрагуено је објаснио у чему је проблем.
"Трава потиче из Екстремадуре гдје су температуре биле веома високе па је трави тешко да се аклиматизира, али у наредним седмицама ће се опоравити", казао је он.

Новинар Јосе Феликс Диаз тврди да је траву оштетила екстремна врућина у посљедњим данима августа на плантажи Екстремадура.

Трава је посијана лоше и посљедице се виде, али се очекује побољшање стања. Због тога у Реалу не планирају поново скидати травњак те радити посао изнова. Ипак, запосленике задужене за траву чека доста посла јер су приморани радити "на градилишту" с обзиром на чињеницу да радови на стадиону и даље трају између утакмица.
Кад стадион буде завршен, постојаће механизам који ће омогућити склапање траве и њено спремање у посебну комору. Ипак, сада је приоритет опоравак траве за наредну утакмицу која се игра 2. октобра између Реала и Осасуне. Ближи се и Ел Класико с Барцелоном, који је на распореду 16. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана