Игра на завршном мастерсу: Ово је правило које ни Ђоковић није знао

ГС
Игра на завршном мастерсу: Ово је правило које ни Ђоковић није знао

Новак Ђоковић и даље по ренкингу из ове сезоне није међу осам најбољих тенисера, али ће ипак играти на завршном мастерсу у Торину.

У јавности је то подигло велику буру, па су кренуле и оптужбе на рачун српског тенисера, наравно неосноване. Многе његове колеге покушале су да оспоре Новака, из чистог незнања.

АТП је давно, још 2000. године прописао правила и српски ас са тим нема апсолутно никакве везе. Ево о чему се ради.

Новак Ђоковић освојио је Вимблдон и може да игра на завршном мастерсу ако остане међу 20 најбољих у АТП трци (ренкинг по бодовима у актуелној сезони), што је одавно испунио.

Ђоковић на тренутној листи заузима 10. мјесто са 2.810 поена, те су спекулације о “повлашћеном” статусу тенисера поптуно неосноване.

Када је АТП увео ова правила 2000. године, предност на завршном мастерсу добио је освајач гренд слема, што је апсолутно логична одлука, те остаје нејасно чему бура и зашто Новак толико смета.

Интересантно је и да Ђоковић до прије неколико месеци није знао за ово АТП правило, али је провјерио прије него што је о томе говорио. Ђоковић сада свакако има шансу да буде међу осам најбољих у сезони, ако освоји мастерс у Паризу.

Подсјетимо, на Новаков наступ у Торину прво је реаговао Камерон Нори и поручио да “то није праведно”, док је и агент Ника Кирјоса након поруке да Ђоковић заслужује да буде у Торину, рекао да је “помало произвољно јер једини има користи од наступа на Вимблдону”.

На друштвеним мрежама огласила се и тенисерка Моника Пуиг, бивша олимпијска шампиона и рекла да се “Рибакина није квалификовала за WТА финале освајањем Вимблдона”, а онда су се огласили и Новакови навијачи који су јој појаснили поменуто АТП правило, јавља Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана