Игор Мирковић, спортски директор-играч КМФ Борац: На крилима публике до плеј-офа

Дејан Кондић
Игор Мирковић, спортски директор-играч КМФ Борац: На крилима публике до плеј-офа

БАЊАЛУКА - Футсалери Борца припремају се за историјски, дебитантски наступ у Премијер лиги БиХ. Сви у клубу желе да у првој сезони опстанак у елити не дође у питање.

Екипа коју с клупе води Слободан Благојевић биће јача за Драгана Верића и Зорана Станивуковића, док су “црвено-плаве” напустили Иван Иванагић, Драган Сремац и Слободан Пејичић. Спортски директор-играч Игор Мирковић у разговору за “Глас Српске” истиче да ће до старта сезоне Борац покушати да ангажује још неког играча како би могли парирати искусним премијерлигашким саставима.

- Вјероватно ћемо реактивирати Немању Кокановића, који је и прије био у Борцу. Евентуално ћемо довести још једно појачање. Неће нам бити лако, Радник је прошле године био првак и играо Лигу шампиона. Задржали су екипу коју су додатно појачали. Мостар се исто појачао, доводе озбиљне странце, репрезентативце. Наш први ривал Херцеговина је јак тим. Компред Тузла окупио је све играче Салинеса који се угасио. Они ће имати озбиљан тим. Слога из Вакуфа и Бротњо су такође незгодни на свом терену. Када на све то додамо Жељезничар и Сарајево јасно вам је колико је јака конкуренција. Жеља је да опстанемо и да будемо међу осам који иду у плеј-оф гдје је све отворено. Покушаћемо направити и нешто више од пуког опстанка, ако успијемо, наравно - рекао је Мирковић.

До старта сезоне (15. октобар) у Борцу планирају одиграти двије припремне утакмице. Прву већ у четвртак, 5. октобра у Градишци против Козаре, а генералка би требало да буде играна 10. октобра у Бањалуци против Бубамаре из Цазина.

- Они играју “4 на 4”. Херцеговина из Широког попут Бубамаре има добру “четворку”. Да мало видимо гдје смо у односу на њих. Вјерујем да ће и публика препознати наше амбиције и подржати нас. Знам да је тешко напунити “Борик”, али потрудићемо се да од првог кола пошаљемо лијепу слику с Борчевих утакмица. Позивам публику да дође, да ужива, да нам помогне, а ми ћемо дати све што имамо на терену - поручио је Мирковић.

Сезонске улазнице

У КМФ Борац много раде на маркетингу. У продаји су сезонске улазнице по цијени од 50 КМ. Велики број спортиста и спортских радника те привредника већ је резервисао своје мјесто уз футсалере “црвено-плавих” купивши улазницу.

- Задовољни смо како иде продаја сезонских карата. Људи се већ јављају, купују. Ових дана на друштвеним мрежама у неким наградним играма подијелићемо неких десетак сезонских улазница. Наша жеља је да Бањалучани буду уз свој Борац - рекао је Мирковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана