Игокеи нуде мјесто у квалификацијама?

Милан Зубовић
Игокеи нуде мјесто у квалификацијама?

Бањалука - Игокеа из Александровца има мјесто у квалификацијама за ФИБА Лигу шампиона идуће сезоне, ако је вјеровати "Википедији" и шпанском листу "Мундо депортиво".

Европски огранак Свјетске кошаркашке федерације (ФИБА) понудио је мјесто у квалификацијама новоформиране Лиге шампиона прваку БиХ, преноси шпански лист, гдје би уз њега требало да наступи још 31 тим. У Игокеи чекају да буду завршене све лиге у региону и да подвуку линију испод ове сезоне па ће онда правити планове за будућност.

Планирана су два круга квалификација, а клубови ће бити подијељени по ренкингу, док клубови из исте државе неће моћи да играју међусобно. Први мечеви прве рунде требало би да буду играни 27. септембра, а реванши два дана касније. Побједници ће у други круг квалификација који је планиран за 4. и 6. октобар. Ипак, ово све тек треба да потврди ФИБА током јуна, а уз то и клубови морају да се изјасне хоће ли наступати, мада је већ сад већина њих потврдила учешће.

Осим Игокее, у квалификацијама би за сада требало да наступе Лимбург, Пардубице, Монако, Лудвигзбург, Неа Кифисија, Кремона, Витаутас, Билбао баскет, Муратбеј, Цмоки Минск, Лукоил, Цибона, Хорсенс, Калев/Крамо, Коувот, Морнар, Донар, Порто, МЗТ, Химик, Шефилд. Уз њих, требало би да ту још буду представник Израела, четвртопласирани тим из Пољске лиге, шампиони Мађарске и Румуније те два тима из Србије, док ће бити подијељене четири вајлд карте. Клубови који ће директно наступати у Лиги шампиона су Остенде, Крелан Окапи, Нимбурк, Дечин, Стразбур, Авел, Олденбург, Арис, ПАОК, Авелино, Венеција, Валмиера/Ордо, Рига, Нептунас, Јувентус, Роса Радом, Фунелабрада, Тенерифе, Банвит, Каршијака као и још два клуба из Израела те један из Пољске гдје још трају првенства.

КС БиХ није упознат

У Кошаркашком савезу нису упознати са могућношћу да шампион државе наступи у квалификацијама.

- Нисам упознат са тиме и званично нисмо ништа добили - кратко је прокоментарисао предсједник КС БиХ Александар Фулурија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана