Игокеа вечерас дочекује Хапоел Холон: Са Милосављевићем по мајсторицу

  Дејан Кондић
Игокеа вечерас дочекује Хапоел Холон: Са Милосављевићем по мајсторицу

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее вечерас у Лакташима од 18.30 часова дочекују израелски Хапоел Холон у другој утакмици плеј-ин фазе ФИБА Лиге шампиона.

Изабраници Драгана Бајића притјерани су уз зид. Назад нема, уколико желе да сачувају европске наде. Екипа из Израела води 1-0 у серији и у случају да слави вечерас, изборила би пласман у наредну рунду такмичења. Домаћинима дакле игра само побједа коју чекају скоро мјесец дана рачунајући и АБА лигу. Занимљиво, посљедњи пут Игокеа је славила управо у Лиги шампиона на свом терену против чешког Нимбрука. Драган Бајић истиче да он и његови играчи желе коначно да прекину низ од пет узастопних пораза.

- Неких 25 минута у првом мечу били смо конкурентни. Послије је дошло до пада концентрације. Морам истаћи да нисмо имали добар повратак у одбрану у том сусрету и добијали смо лагане поене. Проблем је био и њихов офанзивни скок. Имају три, четири играча који су стално на скоку у нападу, а ми нисмо били фокусирани на то. Надам се бољој реакцији мог тима. Хапоел је фаворит, али надам се да ћемо у оба правца одиграти боље, па ћемо видјети за шта ће то бити довољно. Међутим, ако нам се укаже шанса знаћемо је искористити - рекао је Бајић.

Шеф струке Александровчана жали и због изостанка Косте Кондића који ће дуже вријеме бити ван терена због повреде. Оно што свакако радује искусног стручњака је чињеница да ће на располагању имати посљедње појачање Драгана Милосављевића, који би вечерас требало да дебитује у дресу “игоса”.

- Коста сигурно неће играти, а под знаком питања је и Харис Делалић. Негдје је и било за очекивати да ће доћи до таквих ситуација, гледајући овај згуснут распоред, односно велики број утакмица које играмо. Имамо јако мало времена и за опоравак и припрему за неки наредни меч и то нам ствара проблем, те је нормално да дође до повреда за неки наредни меч. Шта је ту је, ту су Гаги Милосављевић, Ненад Неранџић са којима ћемо добити на ширини својим искуством, односно квалитетом. Требаће и њима времена за адаптацију, али се надам да ће она бити брза. Такође се надам да ћемо, само Боже здравља, биљежити боље резултате - оптимистично је закључио Бајић.

Уколико Игокеа слави вечерас, трећа утакмица играла би се у сриједу, 18. јануара у Израелу. 

Ђорђевић: Вријеме за поправни

Иако у тешкој ситуацији, оптимизма не мањка међу играчима Игокее. Центар Стефан Ђорђевић вјерује у изједначење у серији.

- Чека нас реванш против изузетно квалитетног противника од којег смо тамо изгубили због наших грешака и пада концентрације. Покушаћемо да то поправимо и да прекинемо низ пораза које смо везали у посљедњем периоду - рекао је Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана