Игокеа тражи излаз из резултатске кризе: Вријеме је да одиграмо како можемо

Дарко Драгичевић
Игокеа тражи излаз из резултатске кризе: Вријеме је да одиграмо како можемо

ЛАКТАШИ - Игокеа и ФМП Железник тражиће излаз из резултатске кризе у међусобном дуелу којим ће у суботу од 18 часова бити отворено 21. коло регионалне АБА лиге.

У тежој ситуацији је свакако домаћи тим који не зна за успјех већ 10 кола и сваки меч им је веома важан у борби за опстанак. Тренер Игокее Владимир Јовановић је током каријере водио ФМП, тако да познаје неке од кошаркаша, те сматра да његове изабранике не очекује лак задатак.

- Очекује нас тешка и захтевна утакмица против доброг противника. Играмо на домаћем терену и требало би да дамо свој максимум, да будемо спремни и да одговоримо на њихову физичку и агресивну игру. Заиста верујем у своје играче и у овај тим и мислим да је време да одиграмо онако како можемо - рекао је Јовановић.

Један од најискуснијих играча домаћег тима Драган Милосављевић свјестан је важности сусрета.

- Утакмица са ФМП-ом је јако битна за нас, јер после низа пораза свесни смо да треба да кренемо да добијамо утакмице. Тренирамо добро и то треба да преточимо на терен. Да у утакмицу уђемо максимално агресивно и да држимо фокус свих 40 минута. Екипа из Железника је једна јако млада екипа која игра са великом дозом енергије и жељни су доказивања, и неће бити нимало лак меч за нас - додао је Милосављевић.

На другој страни екипа из Железника је у серији од четири пораза коју желе да прекину.

- Верујем у свој тим, знам колико труда и рада улажемо сви сваки дан и сигуран сам да ће нам се пре или касније то вратити. Желимо да изађемо из незгодне ситуације у коју смо упали, иако то није последица саме кошарке. Идемо са жељом да победимо у овој утакмици. Знамо да је нашем противнику потребна победа, али потребна је и нама да бисмо што пре обезбедили позицију у плеј-офу - рекао је тренер Ненад Стефановић.

Традиција је на страни Игокее која је у Лакташима остварила четири побједе у шест мечева и не зна за пораз од 2018. године на домаћем терену у дуелу са овим ривалом.

Дуел центара

Дуел у Лакташима обиљежиће и дуел центара Николе Танасковића с једне и Ебуке Изундуа с друге стране. Центар Игокее је тренутно на просјеку од шест скокова и 13,8 поена (други стријелац тима), док је Изунду на 5,4 скока и 7,8 поена по мечу па би њихов дуел могао да донесе предност екипи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана