Игокеа прегазила Крку

Милан Зубовић
Foto: aba-liga.com

ЛАКТАШИ - Побједом против Крке у 26. колу АБА лиге са 108:81, кошаркаши Игокее закључили су лигашки дио такмичења на свом терену мада их још чека гостовање Црвеној звезди у одгођеном сусрету.

Од раније је познато да ће чета Драгана Бајића другу сезону заредом играти у доигравању, а тријумф против екипе из Новог Места приближио их је петој позицији на табели која би им у баражу плеј-офа за противника донијела четвртопласирани тим што ће бити Будућност или Цедевита Олимпија.

Александровчани се боре са ФМП-ом за пету позицију, а у случају истог скора имаће предност јер су бољи у међусобном дуелу. Питање побједника на сусрету у Лакташима уопште није било постављано.

Домаћин је одлично започео меч против "фењераша" и погађао из свих позиција па је на велики одмор отишао са 16 поена предности, а словеначком тиму сасуо је чак 57 поена за уводних 20 минута током којих је Далибор Илић убацио 17. Са фуриозном игром Игокеа је наставила и у другом полувремену када је пред крај треће четвртине стигла и до 31 поена предности, а све остао било је само одрађивање посла да би 100. поена на мечу убацили пет минута прије краја.

Најбољи код побједника био је Далибор Илић са 31 поеном, девет скокова и пет асистенција, Алекса Раданов убацио је 15 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана