Игокеа осигурала бараж за топ 16 Лиге шампиона

М. З.
Игокеа осигурала бараж за топ 16 Лиге шампиона

ПРАГ - Кошаркаши Игокее осигурали су наступ у баражу за попуну топ 16 фазе Евролиге, мада још имају изгледа да директно изборе наступ у другој рунди.

Изабраници тренера Драгана Бајића надиграли су Нимбурк резултатом 73:69, на гостовању у петом колу групе Д Лиге шампиона па сада имају скор три побједе и два пораза, док је чешки тим остао на једном тријумфу чиме је изгубио шансе да се домогне друге рунде. Сутра се састају Бахчешехир и Билбао, а уколико слави турски клуб све три екипе би имале скор 3-2 па би посљедње коло одлучивало о пласману на табели. Да би екипа из Републике Српске избила на прву позицију било би потребно да слави у посљедњем колу уз тријумф Чеха у Шпанији. Ипак, то је домен теорије, а у табору александровачког тима поносни су на чињеницу да су се извукли из тешке ситуације те изборили још двије додатне утакмице.

Игокеи није било лако да дође до тријумфа у "Краловки". Утакмица је била тврда свих 40 минута, а Бајићеви момци нису губили концентрацију и успјели су да сломе жилави чешки тим. Игокеу је предводио Брајант Крафорд са 22 поена, Никола Танасковић додао је 18 уз седам скокова док је капитен Марко Јошило имао осам поена, седам асистенција и 11 скокова. У домаћем тиму Марек Класен је убацио 14 поена и подијелио десет асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана