Игокеа неуспјешна на гостовању код Цибоне: Пораз најмањи проблем

 Милан Зубовић
Игокеа неуспјешна на гостовању код Цибоне: Пораз најмањи проблем

ЗАГРЕБ - Са само осам играча у ротацији Игокеа није успјела да дође до тријумфа у Загребу против Цибоне, иако је имала одличну прилику да избори макар продужетак.

“Вукови” су славили резултатом 77:76, у 11. колу АБА лиге, чиме су прекинули низ од четири пораза против Александровчана на свом терену. Као и на неколико ранијих утакмица чете Драгана Бајића виђена је драма у завршници. Домаћин је повео са 77:75, шест секунди прије краја меча, да би Антабија Волер промашио шут за три поена, а Марко Јошило фаулиран приликом офанзивног скока. Добио је капитен Игокее два слободна бацања. Прво погодио, друго промашио па је побједа остала у Загребу. Бајић је поновио колике му проблеме стварају повреде играча, а посљедњи који је испао из строја је Кендрик Реј. Уз то новопридошли Ненад Неранџић моћи ће да заигра тек у другом дијелу регионалног такмичења, јер је већ играо за ФМП.

- Контролисали смо утакмицу у првом полувремену, поготово у дефанзиви, а пораз смо доживјели због лошег отварања другог полувремена гдје смо били без енергије и одговорности. Дозволили смо им отворене шутеве и лаке поене. Покушавали смо да их стигнемо, али се осјетио проблем који имамо. Пораз нам је најмањи проблем. Реј се разболио, Крафорд је играо под таблетама и то су нам већи проблеми, поготово јер нас за чека утакмица у Лиги шампиона. Доста нас је намучио и пут у Праг аутобусом, што се и сада осјетило. Промашили смо 11 бацања, било је деконцентрације у неким моментима и самим тим дође овакав пораз - изјавио је Бајић.

Његова екипа угостиће Бахчешехир, ове сриједе у шестом колу Лиге шампиона и бориће се за друго мјесто на табели.

- Неки играчи су били спремни за друге улоге у односу на оне које имају сад. Морамо се прилагодити. За неке ствари треба времена. Неки играчи нису имали додирних тачака са АБА лигом и потребно је вријеме да се све склопи. Имамо проблеме, али морамо ићи даље. Слиједи нам битна утакмица у Лиги шампиона и борба за друго мјесто у групи - казао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана