Игокеа на тешком испиту у Лиги шампиона: Умор већи проблем од Шпанаца

Дејан Кондић
Игокеа на тешком испиту у Лиги шампиона: Умор већи проблем од Шпанаца

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее вечерас у Лакташима у 18.30 часова дочекују Билбао у мечу трећег кола Д групе ФИБА Лиге шампиона.

Шпански тим има максималан учинак од двије побједе у прва два кола, док је екипа Драгана Бајића на омјеру од једног тријумфа и једног пораза. Меч за најбољи тим Републике Српске долази помало у невријеме, јер су популарни “игоси” у понедјељак играли меч АБА лиге против Црвене звезде, која је славила у Лакташима 76:70. Тренер Игокее Драган Бајић свјестан је важности овог дуела за његов тим, али и велике потрошње којој су његови изабраници изложени.

- Пред нама је нова утакмица, овај пут у Лиги шампиона, која нам је јако битна. У претходној против Звезде једноставно сам морао да тражим што више играча у ротацији, да имам што више свјежине за ову и наредне утакмице. Анализирали смо неке ствари које нису добре. Чврста одбрана коју смо играли у неким моментима репер је како треба да се понашамо. Надам се да смо успјели колико-толико да се одморимо, поготово ови носиоци игре који су играли доста минута против Београђана. Једноставно, ако желимо да добијемо овакве екипе, морамо да имамо више расположених играча. Ми их против “црвено-бијелих” једноставно нисмо имали - рекао је Бајић.

Проблем за искусног стручњака против Црвене звезде је чињеница да на свом нивоу нису били капитен Марко Јошило и Антабија Волер. За разлику од њих, Кендрик Реј је био незаустављив. Уколико тим из Александровца жели вечерас на обје плећке да обори шпанског представника, поменута тројка мора бити на свом максимуму уз, наравно, пристојан допринос осталих. Управо то је Бајић детектовао као разлог тријумфа регионалног шампиона у понедјељак у Лакташима против његовог тима.

- Мислим да нисмо заслужили побједу против “црвено-бијелих”, нисмо добро стајали на паркету и неке ствари нисмо добро радили, може се рећи већим дијелом утакмице. Нисам случајно рекао да Звезда има 17 играча и да стварно има “суви” квалитет. Могло се видјети, тај дефанзивни дио, да имају заиста играче специјалце који могу да играју јако добру одбрану, у јако добром контакту. Посебна прича је офанзива, гдје имају мајсторе који могу из тешких позиција постићи тешке кошеве, поготово кад се утакмица ломила - закључио је Бајић.

Група Д

1. Билбао   2        2        0        148:120      4

2. Бахчешехир    2        1        1        136:147      3

3. Игокеа    2        1        1        158:144      3

4. Нимбурк          2        0        2        128:159      2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана