Игокеа на погон Американаца покорила "Грипе"

Г.С.
Игокеа на погон Американаца покорила "Грипе"

СПЛИТ - Кошаркаши Игокее савладали су Сплит у гостима и стигли до треће побједе у АБА лиги, а рачунајући и Лигу шампиона, четврте узастопне.

Александровчани су на овај начин готово у потпуности избрисали пораз од Морнара на отварању сезоне те још једном показали да ће се борити за горњи дио табеле. Нису момци Драгана Бајића били на највишем нивоу, направили су прилично велики број грешака и промашили неколико зицера, нарочито у првих 20 минута, али су у кључним тренуцима успјели да задрже хладну главу и оставе Сплићане на нула побједа. Послије доброг старта меча (15:6) дозволили су домаћим да се врате у егал и све до самог краја треће дионице нису успјели значајније да се одвоје (57:51).

На отварању четвртог периода отишли су на двоцифрену предност, захваљујући сјајној игри Кендрика Реја. Сплићани су се још једном вратили на -5, али су Брајант Крофорд и Амсал Делалић поново вратили воду на млин "игоса".

Реј је меч завршио са 23. поеном и шест асистенција, а 14 је додао Дешон Стивенс. У редовима Сплићана истакао се Шенон Шортер са 16 поена.

Доскорашњи Бајићев помоћник Марко Бараћ ни послије четири кола не зна за побједу. Мега је изгубила на домаћем терену од Цибоне послије продужетка (93:100) те уписала свој најгори старт у историји лиге.

Домаћи су катастрофално приступили мечу, нарочито дефанзивно, што је резултовало са 34 примљена поена у првој четвртини. Касније су показали друго лице, вратили се у меч и преузели контролу, али су пропустили шансу да докусуре ривала у регуларном времену. Цибона је била доста конкретнија у додатних пет минута те уписала други тријумф у низу.

Будућност је у дербију кола била боља од Цедевита Олимпије, која је и у Подгорици наступила без неколико важних играча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана